10+50 min.
4 pers.

Bladerdeeg, kruidenkaas en groenten: wat wil je nog meer?

Dit is echt wel het gemakkelijkste recept voor een heerlijke courgette plaattaart. Dit makkelijke, maar heerlijke recept met Boursin van @iamjojohadid op Instagram is echt perfect voor die avonden dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, de oven doet namelijk al het werk! Het fijne is dat je tegenwoordig steeds vaker rollen bladerdeeg kunt vinden in de supermarkt, maar heeft jouw buurtsuper dat nou niet in huis, dan kun je ook gewoon een paar bladerdeegvierkantjes aan elkaar plakken op een bakplaat. Even met een vork de randjes samenduwen en je bent klaar om je plaattaart te vullen.

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je deze courgette plaattaart:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Rooster de plakjes voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Leg de rol bladerdeeg op een andere bakplaat en vouw de randjes een beetje naar binnen, zodat er een richeltje ontstaat waar straks de Boursin niet uit kan lopen.
  • Bak het bladerdeeg in de oven gedeeltelijk gaar in de helft van de tijd die op de verpakking van je deeg staat.
  • Haal het bladerdeeg weer uit de oven en verdeel de Boursin erover. Verdeel daaroverheen de plakken courgette. Doe je plaattaart weer in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Genieten maar!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door J O J O ? (@iamjojohadid)

Ook lekker: Recept: hartige plaattaart met romige champignonvulling

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram | Beeld: Unsplash, Gabriella Clare Marino

Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1pakje Boursin