Sanne
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 700 gram tomaten
  • Een halve komkommer
  • Een rode paprika
  • 2 bosuien
  • Basilicum
  • Broodjes om erbij te serveren

Uiteraard van restaurantkwaliteit

Geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan deze heerlijke klassieke gazpacho, oftewel de koude tomatensoep. Als je deze maakt, voelt het net of je in een restaurant zit. En het beste is, je gooit alles in een blender en binnen vijftien minuten staat de soep op tafel. Wat wil je nog meer?

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gazpacho:

  • Pers de knoflook of snijd heel fijn. Snijd ook de tomaten, maar hou deze grof. Snijd één tomaat in plakjes zodat je op het einde het bord mooi op kunt maken. Snijd de komkommer en de paprika ook grof. Snijd de bosui in fijne ringetjes.
  • Doe de balsamicoazijn, olijfolie, knoflook, tomaten, komkommer, rode paprika, lente-uitjes en basilicum in een blender met 100 milliliter koud water. Mix tot een gladde massa, proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk in kommen en garneer met de plakjes tomaat, gehakte lente-uitjes en eventueel wat verse basilicumblaadjes. Sprenkel er nog wat extra vierge olijfolie over en serveer met goed brood om te dippen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: romige tomatenrisotto

Dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delicious | Beeld: Pexels