Ingrediënten
  • Voor de macarons:
  • 120 gram amandelmeel
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram eiwitten, ongeveer 3 grote eieren
  • 50 gram witte kristalsuiker
  • 2 gram kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • Voor de vulling:
  • 120 milliliter roomkaas
  • 120 gram boter
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel slagroom of melk
  • Snufje zout
  • 400 gram poedersuiker
  • 60 milliliter karamelsaus
Jaimy Boer
65 min.
60 pers.
Ingrediënten
  • Voor de macarons:
  • 120 gram amandelmeel
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram eiwitten, ongeveer 3 grote eieren
  • 50 gram witte kristalsuiker
  • 2 gram kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • Voor de vulling:
  • 120 milliliter roomkaas
  • 120 gram boter
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel slagroom of melk
  • Snufje zout
  • 400 gram poedersuiker
  • 60 milliliter karamelsaus

Wat een smakelijk idee!

Met dit recept combineer je het beste van beide werelden: de zoete smaak van cinnamon rolls en de knapperige buitenkant van macarons. Lekker voor bij de thee, koffie of stiekem tussendoor. Enne, dit recept is goed voor maar liefst 60 macarons. Zo heb je dus meer dan genoeg om te snoepen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cinnamon roll-macarons:

  • Zeef boven een grote mengkom de droge ingrediënten: amandelmeel, poedersuiker, kaneel en nootmuskaat. Zet dit daarna opzij.
  • Voeg het eiwit en de kristalsuiker toe aan een mengkom en klop op hoge snelheid tot er stevige pieken ontstaan.
  • Voeg het vorige mengsel (de meringue) toe aan de droge ingrediënten. Gebruik een grote spatel en vouw de droge ingrediënten in de meringue.
  • Roer alles goed samen tot het vloeibaar is en binnen 15 seconden weer op zichzelf neerkomt.
  • Doe het macaronbeslag in een spuitzak met een grote ronde punt.
  • Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier en spuit even grote klodders van het beslag op het papier. Zorg voor een afstand van 2,5 centimeter.
  • Tik met de bakplaat tegen een hard oppervlak om de koekjes waterpas te maken en eventuele ingesloten luchtbellen te laten ontsnappen.
  • Bestrooi de bovenkant van de koekjes met gemalen kaneel en laat ze 1 uur op kamertemperatuur staan, zodat er aan de buitenkant een dunne schil ontstaat.
  • Verwarm de oven voor op 160 ºC graden.
  • Bak de koekjes in 16-18 minuten, totdat de randen stevig zijn.
  • Als de koekjes op de juiste manier zijn gebakken, dan kun je ze direct van het bakpapier pakken. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op papier voordat je ze op een koelrek legt om volledig af te koelen. Koppel de koekjes op maat.
  • Voor de roomkaasvulling: combineer de zachte roomkaas met zachte boter en klop dit tot het licht en luchtig is. Voeg daarna de room, vanille en het zout toe en meng het opnieuw.
  • Voeg als laatste de poedersuiker toe en klop opnieuw tot de vulling luchtig is.
  • Doe de vulling in een spuitzak en spuit op de koekjesschelpen.
  • Voeg een druppel karamelsaus toe in het midden van elk koekje en bedek met de tweede helft.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: koffietaart met knapperige kaneelsuikertopping

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tatyana’s Everyday Food | Beeld: Videostill, Tatyana’s Everyday Food