26 augustus 2021
Jaimy Boer

De thee kan ongewenste gevolgen hebben voor de gezondheid

Wie onlangs de hennepthee van Lidl heeft gekocht, moet goed naar de verpakking kijken. Door een productiefout bevat een deel van de thee een verhoogd gehalte van tetrahydrocannabinol (THC), dit is het actieve bestanddeel van wiet. Dit meldt de supermarkt op zijn site. 

Hennepthee

De hennepthee is van het merk Mogot en wordt gemaakt door de Tsjechische fabrikant Euphoria. De terugroepactie geldt alleen voor de hennepthee met houdbaarheidsdatum 13-12-2022 en streepjescode 3830001230185. THC is de belangrijkste werkzame stof in wiet en hasj.

Klachten

Door de verhoogde THC kan de gebruiker eventuele klachten ervaren. “De consumptie van deze thee kan ongewenste gevolgen voor de gezondheid hebben, zoals stemmingswisselingen en vermoeidheid”, aldus Lidl. Daarom verzoekt de supermarkt haar klanten om de thee niet te consumeren, maar terug te brengen naar de winkel. Hier krijg je je volledige aankoopbedrag terug.

hennepthee

Duitsland

Dit is niet het enige product dat wordt teruggeroepen door de supermarkt. In Duitsland, waar de supermarkt ook zit, zijn er naast thee ook koekjes en eiwitrepen teruggeroepen. Hier werd na onderzoek namelijk ook het stofje THC gevonden. Vooralsnog geldt dat niet voor meer producten uit Nederlandse supermarkten.

Lees ook: Slaapproblemen? TikTok raadt een kopje thee van sla aan

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Nu.nl | Beeld: Unsplash, Harry Cunningham, Lidl