30 min.
6 pers.

Voor deze heerlijke ‘buckeye’ snoepjes heb je geen oven nodig

Ben je op zoek naar een lekker zoete snack die je binnen een half uurtje op tafel kunt toveren? Dan zit je met deze chocolade- en pindakaasballetjes goed! Deze ‘buckeye candy’ is afkomstig uit Amerika. Ze lijken namelijk op de noten die aan de Ohio Buckeye Tree hangen. Deze snoepjes zijn zoet, makkelijk en perfect als snelle snack. En je hebt hier niet eens een oven voor nodig!

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediënten

Zo maak je de chocolade en pindakaasballetjes:

  • Meng de boter, pindakaas en poedersuiker tot een geheel. Afhankelijk van hoe droog je het mengsel wilt hebben, kun je meer of minder poedersuiker toevoegen.
  • Maak balletjes van ongeveer 2,5 centimeter in doorsnee, en doe deze in de vriezer tot ze stijf zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Doe de chocolate chips 60 seconden in de magnetron om ze te smelten. Check met intervals van 15 seconden of ze al gesmolten zijn en ze kort door te roeren met bijvoorbeeld een vork. Met een beetje kokosolie kun je de chocolade indien nodig wat verdunnen.
  • Haal de balletjes uit de vriezer. Dip ze zo ver mogelijk in de chocolade, maar laat een klein plekje bovenaan onbedekt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een tandenstoker of klein vorkje.
  • Plaats de chocoladeballetjes op een vel bakpapier en laat ze hard worden. Je kunt dit proces versnellen door ze in de koelkast te doen.
  • Tast toe!

Lees ook: Recept: Cake met chocolade en pindakaas zonder bloem

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Preppy Kitchen

Ingrediënten
  • 115 gram gesmolten boter
  • 360 gram pindakaas
  • 400 gram poedersuiker
  • 175 gram chocolate chips (of: genoeg om in te dippen)
  • Optioneel: kokosolie