115 min.
12 pers.

Zoet, nutty en zonder bloem

Zin in een lekkere zoete cake, maar geen bloem in huis? Of heb je misschien een allergie voor bloem? Dan is deze cake het proberen zeker waard. Met pindakaas en chocolade is dit de ultieme bloemvrije cake. Genieten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cake:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van ongeveer 20 centimeter in met bakspray. Vul een steelpan voor de helft met water en breng deze aan de kook.
  • Doe de chocolade, boter, en de 90 gram pindakaas in een hittebestendige kom. Zet de kom bovenop de pan met water, maar zorg dat het water de kom niet raakt. Roer goed door tot alles gesmolten en gemengd is. Haal de kom nu weer van de pan af en zet het vuur uit.
  • Klop nu de suiker er doorheen en voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Zorg dat je tussen elke toevoeging het geheel goed mengt.
  • Voeg vervolgens de cacaopoeder toe en klop het geheel goed door elkaar.
  • Verdeel daarna het mengsel over de ingevette bakvorm en zorg dat de bovenkant mooi glad is.
  • Zet nu de springvorm in de oven en bak de cake zo’n 30 tot 35 minuten. Wanneer de bovenkant niet langer glimt en de binnenkant licht gezet is, is de cake goed.
  • Maak nu de ganache: doe de chocolade-chips in een hittebestendige kom. Breng in een steelpannetje de slagroom aan de kook, en giet deze vervolgens over de chocolade-chips. Laat dit een minuut staan en klop vervolgens goed door elkaar tot een glad geheel.
  • Doe de drie eetlepels pindakaas in een magnetronbestendige kom en zet deze in de magnetron. De pindakaas smelten zou ongeveer 15 seconden moeten duren.
  • Open voorzichtig de springvorm en haal deze weg rond de cake en plaats de cake op een schaal. Giet nu de ganache over de cake en egaliseer het geheel met een spatel.
  • Gebruik een kleine lepel om de gesmolten pindakaas in horizontale lijnen over de hele ganache te verspreiden. Gebruik een tandenstoker of satéprikker om er verticale lijnen doorheen te trekken. Wissel steeds de richting af: eerst van boven naar onder, dan van onder naar boven, enzovoort.
  • Laat de cake 15 minuten staan voor je deze aansnijdt zodat de ganache en pindakaas stijf kunnen worden.
  • Geniet van je heerlijke cake met chocolade en pindakaas!

Ook lekker: Recept: Baileys cheesecake met witte chocolade uit de airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Pure Julia

Ingrediënten
  • 170 gram verhakselde pure chocolade
  • 115 gram boter
  • 90 gram pindakaas, plus 3 eetlepels pindakaas
  • 200 gram suiker
  • 4 grote eieren
  • 50 gram cacaopoeder
  • 120 gram chocolade chips
  • 6 eetlepels ongeklopte slagroom