Altijd handig om te weten!

Zul je net zien: je staat te koken en ineens moet je tonijn of mais uit blik in de pan gooien. Maar waar is die verrekte blikopener gebleven? Gelukkig is de blikopener niet de enige optie om een blik te openen, en zijn er meerdere alternatieven online te vinden. We noemen de drie beste alternatieven voor je op. 

1. Met een stoeprand of rots

Ben je niet in de gelegenheid om iets anders te gebruiken dan de middelen die de natuur je biedt, dan is dat nog geen reden voor paniek. Een stoeprand of grote rots is namelijk ook voldoende. Hoe je dit doet: draai het blik ondersteboven op het beton of de rots zodat de deksel direct op het harde oppervlak wordt geplaatst. Wrijf vervolgens de deksel van het blik heen en weer over het beton en druk deze ondertussen naar beneden om wrijving te creëren. De deksel zal langzaam loskomen. Alleen nog even draaien en je kunt ‘m er zo af halen.

2. Met een lepel

Pak een metalen lepel en houd deze verticaal boven de bovenkant van het blik. Houd het blik met je ene hand vast en gebruik je andere hand om de lepel hard in de bovenste buitenrand van het deksel te drukken. Hierdoor ontstaat een gat, net zoals bij een blikopener. Zodra het eerste gat is gemaakt, kun je de lepel voorzichtig naar achteren buigen. Let wel op: dit kan erg scherp zijn, dus doe dit zorgvuldig.

3. Met een schaar

Met een schaar prik je, net als met een lepel, een gat aan de buitenrand van het blikdeksel. Zorg ervoor dat je een metalen schaar kiest die scherp en stevig is. Wanneer je klaar bent, kun je makkelijk langzaam de buitenrand snijden, zodat de deksel naar achteren gebogen kan worden. Ook dit kan erg scherp zijn, dus pas op.

Is het blik eindelijk open? Maak romige tonijnsalade met avocado

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash, Congy Juan