Wist je dit al?

Heb je even geen deegroller in de buurt of lukt het je niet om met een mes strakke lijnen te snijden? Gelukkig vind je in de keukenlade voldoende alternatieven!

1. Snijden van cake

Tandartsen zien je deze handige tool het liefst elke dag gebruiken en ook chefs kunnen niet meer zonder: flosdraad. Flosdraad gaat je namelijk helpen om perfecte lijnen en plakken te maken. Gebruik het om een cake doormidden te snijden, of om de vulling nog strakker te maken. Tip: gebruik geen flosdraad met menthol, want dat ga je proeven.

2. Deeg rollen

Waarom een deegroller kopen als je ook gewoon een wijnfles kunt gebruiken? Door de vorm van de wijnfles is deze een prima vervanger en door de smalle hals kun je de fles makkelijk vasthouden. Wanneer je geen wijnfles in de buurt hebt, kun je ook een longdrink glas, waterfles of thermoskan gebruiken.

3. Kruiden snijden

Fijne kruiden zijn ideaal voor in een dressing of salade. Deze kun je snijden met een scherp mesje, maar een pizzasnijder werkt ook net zo goed. Even rollen en je hebt veel fijnere stukken.

4. Eiwit scheiden van eigeel

Er bestaan speciale scheiders voor je eieren, maar je kunt ook een spatel met gaatjes gebruiken. Breek het ei boven de spatel open en beweeg het een beetje heen en weer, zodat het eigeel in de gaatjes verdwijnt. Et voilà: zonder gesmeer heb je je eiwit en eigeel gescheiden!.

5. Vlees malser maken

Vlees wordt altijd net een tikje malser wanneer je het met een vleeshamer dunner slaat. Toch heb je hier geen speciale hamer voor nodig. Je krijgt namelijk hetzelfde resultaat met een blik bonen. Wikkel eerst wat huishoudfolie om het blik heen en ga daarna slaan. Dit voorkomt dat er stukjes ijzer in je vlees terecht komt. Door het gewicht van de bonen krijg je mals en sappig vlees, net als met een vleeshamer.

Lees ook: Foodhack: zo chil je razendsnel aardappelen in een dunschiller

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Mashed, One Good Thing By Jillee | Beeld: Pexels