Ingrediënten
  • CUPCAKES:
  • 97 gram ongezouten boter
  • 275 gram witte basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 175 gram meel
  • 100 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 240 milliliter karnemelk
  • 80 milliliter plantaardige olie
  • 1 eetlepel vanillepasta
  • GANACHE:
  • 350 gram Nutella
  • 250 milliliter double cream/dubbelroom (warm)
  • Knapperige chocoladeballetjes
  • 30 gram Nutella (warm)
  • NUTELLA BOTERCRÈME FROSTING:
  • 400 gram ongezouten boter (zacht)
  • 500 gram poedersuiker
  • 250 gram Nutella
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 6 eetlepels double cream/dubbelroom
60 min.
8 pers.

Cupcakes die naar Nutella én Kinder Bueno smaken? Yes please!

Voor cupcakes mag je ons elke dag van de week wel wakker maken. Net als voor Nutella en Kinder Bueno. Maar al deze ultieme genotmomentjes samen? Dat is de droom. Een droom die werkelijkheid wordt, met deze Kinder Bueno en Nutella cupcakes. Mét vulling van chocolade ganache. Zeg nou eerlijk: wat wil je nog meer? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 150 ºC.
  • Meng de boter en de suiker met een handmixer samen in een grote kom.
  • Klop vervolgens de eieren erdoor en meng goed.
  • Zeef nu de meel, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder en zout erdoor en meng alles goed door elkaar.
  • Giet de karnemelk, plantaardige olie en vanillepasta in een kom of maatbeker en roer dit goed. Giet bij het droge mengsel in de grote kom. Meng dit met een spatel tot een romig beslag. Er mogen nog enkele klontjes in zitten.
  • Schep het beslag in de cupcakevormpjes en zet deze in de oven. Bak 25-27 minuten.
  • Maak nu de chocoladeganache. Meng de Nutella met de warme double cream. Voeg hier de knapperige chocoladeballetjes aan toe en meng goed.
  • Gebruik een cupcake-uitsteker of een mes om het midden van de cupcake te verwijderen. Giet hier de ganache in.
  • Maak de Nutella-frosting. Klop de boter tot deze zacht en romig is. Voeg de poedersuiker toe en klop dit er op een lage stand door. Klop vervolgens nog zo’n 8-10 minuten op een hoge stand. Voeg de Nutella toe en meng dit door elkaar. Meng de double cream en vanille erdoor. Tot slot, voeg de warme Nutella toe.
  • Versier de cupcakes nu met de Nutella-frosting en garneer met een Kinder Bueno-stukje en de chocoladeballetjes.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Yes! Tony’s Chocolonely komt weer met een nieuwe smaak

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Treat Factory | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • CUPCAKES:
  • 97 gram ongezouten boter
  • 275 gram witte basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 175 gram meel
  • 100 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 240 milliliter karnemelk
  • 80 milliliter plantaardige olie
  • 1 eetlepel vanillepasta
  • GANACHE:
  • 350 gram Nutella
  • 250 milliliter double cream/dubbelroom (warm)
  • Knapperige chocoladeballetjes
  • 30 gram Nutella (warm)
  • NUTELLA BOTERCRÈME FROSTING:
  • 400 gram ongezouten boter (zacht)
  • 500 gram poedersuiker
  • 250 gram Nutella
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 6 eetlepels double cream/dubbelroom