Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram champignons naar keuze, in stukken gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel boter
  • 1 eetlepel tijm
  • 120 milliliter kippenbouillon
  • 4 sneetjes stokbrood of ciabatta
  • Extra olie
  • Zout en peper, naar smaak
12 februari 2019
20 min.
2 pers.

Deze champignonbruschetta is heerlijk als voorgerecht of lunch

Je kent vast wel de traditionele bruschetta met tomaat en basilicum. Dit gerecht is daar een twist op. In plaats van de geroosterde stokbroodjes te beleggen met tomaat, doen we er heerlijke champignons met knoflook op. Serveer de champignonbruschetta als voorgerecht of maak extra veel en eet het als lunch. Ons buikje begint al te knorren…

Weer eens wat anders dan gewone bruschetta.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je champignonbruschetta:

  • Zet een grote koeken- of hapjespan op middelhoog vuur en laat de olijfolie hierin verwarmen.
  • Doe de champignons in de pan en bak ze 5 à 7 minuten totdat ze geslonken zijn en een mooie bruine kleur hebben.
  • Voeg de knoflook toe en breng de champignons op smaak met zout en peper. Bak de knoflook zo’n 30 seconden mee.
  • Voeg de bouillon toe en zet het vuur wat lager. Laat het geheel inkoken totdat al het vocht is verdampt.
  • Voeg als laatste de boter en de tijm toe en draai het vuur uit. Meng alles.
  • Bestrijk het brood lichtjes met wat olijfolie en grill de sneetjes brood in een grillpan of in een oven zodat het brood knapperig wordt.
  • Lepel de champignons op het brood.
  • Eet smakelijk!
  • Tip: Je kunt dit ook als lunch eten, snijd dan een stokbrood doormidden en rooster beide helften.

Bekijk hier een uitgebreide instructie van de champignonbruschetta:

Lees ook: Recept: Garnalen in hoisinsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram champignons naar keuze, in stukken gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel boter
  • 1 eetlepel tijm
  • 120 milliliter kippenbouillon
  • 4 sneetjes stokbrood of ciabatta
  • Extra olie
  • Zout en peper, naar smaak