Ingrediënten
  • 300 gram kipfilet
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel water
  • 2 eetlepels maizena + 2 theelepels maizena voor de saus
  • 1/2 eiwit
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1 thelepel knoflook, geperst
  • 125 mililiter kippenbouillon
  • 2 eetlepels olie, om in the bakken
  • 1 winterpeen (optioneel)
  • 400 gram broccoli
  • Rijst of noedels, om te serveren
30 min.
2-3 pers.

Deze Aziatische roerbakschotel is overheerlijk

Heb je zin in een makkelijk maaltje uit de Aziatische keuken? Deze Aziatische roerbakschotel met kip, broccoli en zoete sojasaus is heel gemakkelijk te bereiden en echt superlekker. Dit soort roerbakschotels worden veel gegeten in China en Japan, maar doet het ook heel erg goed bij Nederlandse huishoudens. Het lijken misschien veel ingrediënten, maar geloof ons, dit gerecht staat zo op tafel.

Wanneer ga jij deze Aziatische roerbakschotel met zoete sojasaus proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de kip in stukjes.
  • Maak een marinade van 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel water, een half eiwit en 2 eetlepels maizena.
  • Doe de kip in een grote kom en voeg de marinade toe. Laat dit minstens 25 minuten intrekken.
  • Maak ondertussen de saus. Meng in een kom 2 eetlepels maizena, 1/2 theelepel peper, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel bruine suiker 1 theelepel gember, 1 theelepel knoflook en de kippenbouillon.
  • Snijd de broccoli en de wortel in hapklare stukjes.
  • Zet een wok, koekenpan of hapjespan op hoog vuur en verhit de olie hierin.
  • Doe de groenten in de pan en laat ze 2 minuten onaangeroerd liggen. Draai ze dan om en bak ze nog 2 minuten aan de andere kant.
  • Schep de groenten uit de pan en zet ze even apart.
  • Zet de pan terug op het vuur en voeg 2 eetlepels olie toe. Wacht tot de olie heet is en voeg dan de kip toe. Zorg ervoor dat alle stukjes kip de pan aanraken.
  • Laat de kip 1 of 2 minuutjes bakken en draai de stukjes dan allemaal om. Bak de kip ook aan de andere kant gaar.
  • Als de kip gaar is doe je de groenten terug in de pan. Meng met de kip.
  • Voeg de saus toe en meng weer alles. Laat de saus een beetje inkoken en zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de saus.
  • Als je tevreden bent met de dikte van de saus is je Aziatische roerbakschotel met zoete sojasaus klaar.
  • Serveer met rijst of noedels.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Chinese kip met cashewnoten

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Souped Up Recipes | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 300 gram kipfilet
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel water
  • 2 eetlepels maizena + 2 theelepels maizena voor de saus
  • 1/2 eiwit
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 1 thelepel knoflook, geperst
  • 125 mililiter kippenbouillon
  • 2 eetlepels olie, om in the bakken
  • 1 winterpeen (optioneel)
  • 400 gram broccoli
  • Rijst of noedels, om te serveren