Recept: carrot cake pancakes met kokosyoghurt

Ingrediënten
  • VOOR DE PANCAKES
  • 100 gram Smaakt speltbloem
  • 100 gram Smaakt volkoren havermeel
  • 120 milliliter Smaakt wortelsap
  • 1 eetlepel Smaakt lijnzaad
  • 1 theelepel Smaakt wijnsteen bakpoeder
  • Snufje kurkuma
  • Snufje koekkruiden
  • Snufje vanille
  • Snufje zout
  • (Kokos)olie om in te bakken
  • VOOR DE TOPPING
  • 10 gram Smaakt walnoten
  • 4 eetlepels volle kokosyoghurt
  • 1 theelepel poedersuiker
  • Scheutje agave-of ahornsiroop
15 min.
2 pers.

Smullen maar!

Het is vandaag Eet Wat Je Wil Dag, een dag waarop we alle diëten negeren en zelf bepalen wat we mogen eten. Op een feestelijke dag als deze halen we graag alles uit de kast, en beginnen we de dag met zoete carrot cake pancakes met kokosyoghurt van Green Food Lab. Loopt het water je ook al in de mond? Lees dan gauw verder!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de carrot cake pancakes:

  • Meng het lijnzaad met 2 eetlepels water en laat 5 minuten staan. Dit wordt een ‘flax egg’ en werkt als bindmiddel in plaats van ei.
  • Meng de droge ingrediënten door elkaar.
  • Roer met een garde het flax egg en wortelsap door de droge ingrediënten tot het een gladde massa wordt.
  • Verwarm de olie in een pan en bak 6 pannenkoekjes van het beslag.
  • Roer ondertussen de poedersuiker door de kokosyoghurt.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met kokosyoghurt, walnoten en agave- of ahornsiroop.
  • Serveer direct of bewaar voor de volgende dag.
  • Genieten!

Ook lekker: Deze goddelijke carrot cake wafels staan binnen no time op tafel

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron & beeld: Green Food Lab

Ingrediënten
  • VOOR DE PANCAKES
  • 100 gram Smaakt speltbloem
  • 100 gram Smaakt volkoren havermeel
  • 120 milliliter Smaakt wortelsap
  • 1 eetlepel Smaakt lijnzaad
  • 1 theelepel Smaakt wijnsteen bakpoeder
  • Snufje kurkuma
  • Snufje koekkruiden
  • Snufje vanille
  • Snufje zout
  • (Kokos)olie om in te bakken
  • VOOR DE TOPPING
  • 10 gram Smaakt walnoten
  • 4 eetlepels volle kokosyoghurt
  • 1 theelepel poedersuiker
  • Scheutje agave-of ahornsiroop