Madelon Pathuis

Met deze tips is de saus een stuk langer houdbaar

Vaak is het zo dat als je iets zelf maakt, het veel lekkerder smaakt dan wanneer je het kant-en-klaar uit de supermarkt haalt. Zo ook met pesto! Het enige nadeel is dat de saus een stuk sneller bederft wanneer het vers is. Maar met deze tips blijft jouw verse pesto het langste houdbaar.

Koelkast

Na het openen van een pesto van de versafdeling of een zelfgemaakte pesto blijft deze slechts ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast. Een geopend potje of blikje pesto, dat niet vers is, blijft 7 tot 14 dagen goed in de koelkast. Maar wist je dat je deze periodes met ongeveer een week kan verlengen als je een laagje olijfolie over de pesto giet? Aha!

Vriezer

Net als veel andere producten kan pesto gemakkelijk worden ingevroren. Weet je bijvoorbeeld al dat je de saus niet binnen een paar dagen opnieuw zult gebruiken? Dan is het het beste om de pesto in te vriezen. Hierdoor blijft de Italiaanse saus tot wel 3 maanden houdbaar. Je kunt de pesto in een afsluitbare diepvriesbak doen of per portie invriezen in een ijsblokjesvorm.

Wanneer weggooien?

Als de kleur van je pesto is veranderd en het product anders ruikt dan voorheen, dan kan je het beter weggooien. Ook is het belangrijk dat je altijd schoon bestek gebruikt wanneer je de pesto pakt om te voorkomen dat er andere etenswaren en bacteriën terechtkomen in de pesto. Succes!

Lees ook: Dit móét je proberen: heerlijke, romige kip pesto pasta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Max Vandaag | Beeld: Pexels