70 min.
6 pers.

Lekker makkelijk!

Onze website staat tjokvol recepten met Baileys, want dit drankje is wat ons betreft een uitstekende smaakmaker. We schenken graag een scheut door het beslag van een taart, brownies of koekjes voor die heerlijk romige smaak. Deze keer bakken we er een heerlijke witte chocolade cheesecake mee in de airfryer.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo bak je de cheesecake:

  • Vet een kleine springvorm (18 cm doorsnee of kleiner) in en bekleed met bakpapier.
  • Verkruimel de chocolate chip cookies in een blender. Smelt de boter kort in een pannetje, in de magnetron of in de airfryer.
  • Meng de koekkruimels door de boter. Leg dit mengsel in de springvorm en druk aan, zodat je een stevige bodem krijgt.
  • Meng de roomkaas, crème fraîche, suiker en vanille-extract samen tot een gladde massa.
  • Voeg vervolgens de Baileys en de eieren toe aan dit beslag en klop alles goed door elkaar.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade vervolgens door het beslag.
  • Schenk het beslag in de springvorm bovenop de bodem.
  • Bak de cheesecake circa 50 minuten op 160°C in de airfryer.
  • Decoreer eventueel met geschaafde chocolade of chocoladesaus.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker:  Nutella-shotjes met Baileys

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Airfryer totaal | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 180 gram chocolate chip cookies
  • 50 gram boter
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 10 druppels vanille-extract
  • 50 milliliter Baileys
  • 150 gram witte chocolade