Redactie Kookfans

Hoe snijd jij deze groene vrucht?

Bijna iedereen heeft zo z’n eigen manier om een avocado te pellen en te snijden. Het zachte vruchtvlees maakt het immers niet heel makkelijk. Maar er is hulp: wij leggen je uit hoe je nu echt je avocado het makkelijkst pelt.

Avocado pellen en snijden

Het is niet makkelijk om een avocado te pellen en te snijden. De boel wordt al snel een prutje als je niet oplet, maar je moet ook zorgen dat je niet per ongeluk in je hand snijdt. Wij hebben de beste tips voor je verzameld om een avocado te snijden.

Makkelijkst en veiligst

De makkelijkste én veiligste manier om een avocado te snijden is als volgt:

  • Snijd de avocado over de lengte door de helft en haal de pit eruit.
  • Leg vervolgens de helften met het vruchtvlees naar beneden op een snijplank.
  • Pel nu de schil eraf met je vingers.
  • Snijd vervolgens de avocado in blokjes.

Ta-da! Je hebt een nette gepelde en gesneden avocado. Dit is de makkelijkste en veiligste methode, omdat je de avocado hierbij weinig in je hand houdt. Veel mensen snijden blokjes in het vruchtvlees terwijl dit nog in de schil zit. Maar dat is dus hartstikke gevaarlijk, want je steekt in een oogwenk door de schil heen, en dan heb je opeens een mes in je hand.

Alternatief

Er moet wel bij gezegd worden dat bovenstaande methode alleen werkt voor avocado’s die al goed rijp zijn. Anders heb je een grote kans dat de schil aan het vruchtvlees blijft hangen en je dit niet mooi los krijgt. Nu maakt dat niet zoveel uit als je avocadoblokjes geen schoonheidsprijs hoeven te winnen. Maar ga je voor de allermooiste avocadoblokjes? Probeer dan de avocado niet in helften, maar in kwarten te snijden. Hierna is de schil makkelijker te verwijderen, omdat deze smallere repen heeft. Dat scheelt!

Lees ook: Met deze truc is je avocado binnen 10 minuten rijp

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Charles Deluvio