Jaimy Boer
140 min.
24 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram boter, zacht
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel puur vanille extract
  • 130 gram bloem
  • 200 gram mini chocoladedruppels
  • 400 milliliter gezoete gecondenseerde melk
  • 240 gram gesmolten witte chocolade

Het is net zo lekker als het klinkt!

Koekjesdeeg en fudge, we kunnen niet meer zonder. Met dit recept combineer je het beste van beide werelden. Het recept is goed voor 24 stuks, maar wij zullen niets zeggen als je er 12 stukken koekjesdeegfudge van maakt… Aan de slag! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je koekjesdeegfudge:

  • Vet een vierkante pan in met kookspray en bekleed deze met bakpapier.
  • Klop in een grote kom met een handmixer de boter, suiker en vanille tot een gladde massa.
  • Plaats bloem in een magnetronbestendige kom en verwarm het tot de bloem heet is, dit duurt ongeveer 1 minuut.
  • Voeg bloem en zout toe aan het botermengsel en klop tot het gecombineerd is.
  • Roer 1 kopje mini chocoladedruppels er doorheen.
  • Meng in een grote kom de gezoete gecondenseerde melk en gesmolten witte chocolade en vouw dit vervolgens in het koekjesdeegmengsel.
  • Giet het mengsel in de voorbereide pan en bedek met de resterende mini chocoladedruppels.
  • Zet de pan in de koelkast en koel tot de fudge stevig is. Dit duurt ongeveer 2 uur.
  • Haal de koekjesdeegfudge uit de pan door de randen van het bakpapier op te tillen. Snijd het in vierkanten.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Deze koekjesdeeg-cheesecake heeft een heel bijzonder ingrediënt

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish