Ingrediënten
  • 2 stuks broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Zout en peper
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 gram bladspinazie
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 3 eetlepels citroensap
  • 250 gram pulled chicken
Hanna Mellema
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 stuks broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Zout en peper
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 gram bladspinazie
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 3 eetlepels citroensap
  • 250 gram pulled chicken

Van soep kunnen wij nooit genoeg krijgen!

Hoewel sommige mensen het vooral associeren met de koude wintermaanden, kunnen wij het hele jaar door smullen van een dampende kom soep. Vandaag maken we er eentje die ontzettend romig is én barst van de smaak: een goedgevulde broccolisoep met parmezaanse kaas en pulled chicken. 

Pullen chicken

Voor dit recept gebruiken we pulled chicken, oftewel uit elkaar getrokken kip. Je kunt dit kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken met ‘normale’ kipfilets.

Om pulled chicken te maken, breng je een ruime pan met water aan de kook. Voeg hieraan de kipfilets toe, en laat ze 15 tot 20 minuten op gemiddeld vuur koken. Haal de kip daarna uit de pan, en gebruik twee vorken om de kip in stukjes uit elkaar te trekken. Breng op smaak met peper, zout en overige kruiden. Klaar is kees!

Aan de slag:

  • Snijd de broccoli in roosjes. Houd de broccoli-stam apart, en snijd deze in dunne stukjes. Pel en snipper de ui, en snijd de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers).
  • Verwarm wat olie in een grote, hoge pan en fruit hierin de ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten. Voeg de stukjes broccoli-stam toe, en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Voeg de broccoliroosjes toe, samen met 125 milliliter water. Doe het deksel op de pan, en kook voor ongeveer 6 minuten. Schep dan de helft van de broccoliroosjes uit de pan (als het goed is drijven deze bovenaan), en houd deze apart in een kom.
  • Voeg de kippenbouillon en de bladspinazie toe aan de pan, en kook dit 10 minuten mee. Voeg dan de parmezaanse kaas, citroenrasp en citroensap toe, en pureer dit met een staafmixer.
  • Roer de overige broccoliroosjes en de kip door de soep heen, en verdeel over 4 soepkommen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: kruidige kip kebab met flatbread

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Adobe Stock (bewerkt)