Recept: Biscoff cheesecake met 4 ingrediënten

Jaimy Boer
60 + opstijven min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 14 Biscoff lotus koekjes
  • 7 theelepels gesmolten Biscoff spread
  • 250 gram roomkaas
  • 96 gram poedersuiker
  • Optioneel: 1 theelepel vanille-extract

Wij trekken vast een sprintje naar de supermarkt!

We zijn dol op uitgebreide desserts, maar soms zijn de meest makkelijke recepten de gerechten waar je menig zoetekauw mee verovert. Dit recept voor Biscoff cheesecake is daar een goed voorbeeld van, want je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig. En hij smaakt hemels! Lees verder hoe je hem maakt. 

Zo maak je de Biscoff cheesecake:

  • Bekleed 6 muffinvormen met antiaanbaklaag of zet siliconen vormen klaar.
  • Doe de koekjes in een zak en verkruimel ze met een deegroller of lepel tot kleine kruimels.
  • Giet de kruimels in een kom, voeg de gesmolten koekjesboter toe tot alles aan elkaar plakt. Verdeel het mengsel over de muffinvormen en druk gelijkmatig aan.
  • Voeg in een grote kom de roomkaas, poedersuiker en eventueel het vanille-extract toe. Gebruik hiervoor een elektrische klopper toe en klop het tot 30-60 seconden op de hoogste stand tot het luchtig en gemengd is.
  • Pak de helft van de crème en verdeel het gelijkmatig over de cheesecake basislaag.
  • Zet de vormpjes in de vriezer voor minstens 60 minuten zodat de crème kan opstijven.
  • Maak ondertussen de topping: smelt de koekjesboter en giet het gelijkmatig over elke cheesecake.
  • Bestrooi met koekkruimels om te versieren.
  • Zet het een nacht in de vriezer zodat het volledig kan opstijven.
  • Laat ze op kamertemperatuur komen voordat je ze serveert.
  • Genieten maar!

Het recept is afkomstig van het Instagram-account @Run2food. Bekijk hieronder hoe ze dit smakelijke recept maken!

Lees ook: Recept: koffie cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Pexels