Recept: koffie cheesecake

Ingrediënten
  • 20 oreo-koekjes
  • 75 gram boter
  • 3 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels heet water
  • 4 bakjes roomkaas
  • 1 kopje suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 theelepels vanille-extract
  • 4 grote eieren
  • 1 kopje chocoladeschilfers
  • 1 bekertje slagroom
  • Optioneel: slagroom en espressobonen
Esther Reitsema
100 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • 20 oreo-koekjes
  • 75 gram boter
  • 3 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels heet water
  • 4 bakjes roomkaas
  • 1 kopje suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 theelepels vanille-extract
  • 4 grote eieren
  • 1 kopje chocoladeschilfers
  • 1 bekertje slagroom
  • Optioneel: slagroom en espressobonen

Voor de echte koffieleuten

Geen koffie bij, maar ín de taart! Als je net als wij een echte koffieleut bent, is deze koffie cheesecake dé taart voor jou. We maken ‘m met zachte roomkaas, oreo-koekjes en chocolade. Loopt het water je al in de mond? Spring de keuken in!

Zo maak je de cheesecake:

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een springvorm van 22 centimeter in en bedek deze met bakpapier.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en verkruimel ondertussen de oreo-koekjes in een kom.
  • Meng de kruimels met de boter, doe het mengsel in de springvorm en druk dit goed aan.
  • Meng het hete water met de oploskoffie.
  • Mix in een grote kom de roomkaas, suiker, bloem en vanille tot een glad mengsel.
  • Voeg de eieren en de koffie toe en mix deze op lage snelheid totdat het goed gemengd is.
  • Giet het mengsel over de bodem heen.
  • Bak de taart ongeveer 60 tot 70 minuten in het midden van de oven, totdat het midden is uitgehard.
  • Laat de cheesecake 1 uur afkoelen en snijd met een mes de zijkanten los. Laat de taart dan een nacht in de koelkast staan.
  • Doe voor de garnering de chocoladeschilfers in een kom. Breng de room in een steelpannetje aan de kook en giet het over de chocolade. Mix dit samen tot een gladde massa en roer de vanille erdoor.
  • Smeer het roommengsel over de cheesecake. Zet dit nog 1 uur in de koelkast en versier de taart eventueel met slagroom en espressobonen.
  • Smullen maar!

Ook lekker: Recept: appeltaart met zoute karamel

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels