Ingrediënten
  • 240 gram boter, verzacht
  • 400 gram suiker
  • 2 grote eieren, kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 162 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 240 milliliter zure room
  • 1 bakje verse of bevroren blauwe bessen
  • 100 gram bruine suiker
  • 75 gram gehakte pecannoten (optioneel)
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel banketbakkerssuiker
Jaimy Boer
90 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 240 gram boter, verzacht
  • 400 gram suiker
  • 2 grote eieren, kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 162 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 240 milliliter zure room
  • 1 bakje verse of bevroren blauwe bessen
  • 100 gram bruine suiker
  • 75 gram gehakte pecannoten (optioneel)
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel banketbakkerssuiker

Lekker zoet en romig!

Een plak cake bij de koffie of thee is altijd een goed idee, maar ook dan pakken wij graag uit. Met dit recept voor een tulband met blauwe bessen en koffie is het gegarandeerd genieten geblazen – en kun je maar liefst 12 mensen blij maken! 

Zo maak je de tulband met blauwe bessen en koffie:

  • Pak een grote kom en klop hierin de boter en suiker licht en luchtig, voor 5-7 minuten.
  • Voeg de eieren aan de kom toe, 1 per keer, en klop goed na elke toevoeging. Klop daarna de vanille erdoor.
  • Combineer de bloem, bakpoeder en zout en voeg afwisselend met zure room toe aan het afgeroomde mengsel. Klop dit goed door na elke toevoeging. Vouw daarna de blauw bessen er voorzichtig doorheen.
  • Schep de helft van het beslag in een ingevette bakvorm.
  • Meng in een kleine kom de bruine suiker, eventueel met de pecannoten en kaneel.
  • Strooi de helft van het suikermengsel over het beslag. Top het af met het resterende beslag en bestrooi dit met het resterende bruine suikermengsel.
  • Snijd met een mes door het beslag om het bruine suikermengsel te laten wervelen.
  • Bak de tulband cake op 175 ºC graden tot een tandenstoker er schoon uitkomt, dit duurt 55-60 minuten. Laat het 10 minuten afkoelen voordat je het uit de bakvorm haalt en leg het vervolgens op een rooster.
  • Bestrooi vlak voor het opdienen met banketbakkerssuiker.
  • Genieten maar!

Lees ook: Makkelijk recept voor smeuïge koffiecake die altijd lukt

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Unsplash, Luiz Carlos