22 euro per week is al zuinig, laat staan 22 euro per maand!

Wat doe je als je geen geld hebt en toch je eigen huis wilt kopen? Je bezuinigt dan op de kleintjes. De Britse Abbie Drown ging daar echter wel heel ver in. Zo geeft ze maar 20 pond uit aan eten per maand.

Sparen voor een hypotheek

In twee en een half jaar wist de uit Cornwall afkomstige Abbie 15.000 pond bij elkaar te sparen voor een hypotheek. Het was echter flink afzien. Abbie wist het bedrag te sparen door avondjes uit te skippen, door niet meer op vakantie te gaan en door geen verwarming te gebruiken. Ook mocht ze in de garage van haar zus wonen voor 20 pond per week.

Blijven sparen

In maart 2015 kon Abbie eindelijk haar eigen huis kopen. Ze gebruikte een rentevrije creditcard om spullen te kopen en was voornemens om te blijven sparen. “Ik wilde blijven sparen, dus ik leerde om te shoppen met een budget.” Abbie besloot dat ze niet meer dan 20 pond (omgerekend 22 euro) aan eten uit wilde geven per maand. “Ik gebruik altijd mijn clubcard en mijn voordeelpunten”, vertelt Abbie. 

Tortillapizza’s

Hoe haar maaltijden er dan uitzien? Abbie is de beroerdste niet en geeft enkele voorbeelden. “Ik koop 8 tortillawraps voor 90 cent en maak er pizza’s van door er tomatenpasta op te smeren en door er mozzarella en wat groentes op te doen.” De budgetista vertelt dat de blikjes tomatenpasta haar 35 cent per stuk kosten en dat ze goedkope mozzarella koopt. “Ik geef dan 3,60 uit aan alle ingrediënten, waardoor het neerkomt op 90 cent per portie.”

In bulk

Ook maakt Abbie veel maaltijden in bulk klaar. Ze maakt graag grote porties kipcurry of pasta Bolognese en vriest het dan in. “Ik gebruik veel apps om deals te scoren. Als ik toch uiteten ga, zoek ik van tevoren of er nog kortingsvouchers zijn.”

Realistisch?

Toegegeven, 3,60 voor 8 maaltijden is goedkoop, maar vol raak je er niet van. Ook vragen wij ons alsnog af hoe je nu ál je maaltijden kunt kopen voor 20 pond per maand en alsnog al je voedingswaarden binnen kunt krijgen. Wij zullen Abbie maar geloven op haar woord.

Lees ook: Gezond eten met een klein budget? Met deze 7 tips lukt het

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Unsplash, Graph Wyatt