Christel

Maak jij je schuldig aan een van deze fouten?

Als we aan het koken zijn, mag de knoflook nooit ontbreken. Vraagt een recept om één teentje knoflook, dan verdriedubbelen wij dat meteen. Het moge duidelijk zijn: wij zijn dol op knoflook. De bolplant heeft nou eenmaal een smaak waar we niet zonder kunnen. Om optimaal te genieten van de smaak, moet je deze fouten met knoflook voorkomen.

Zo kun je nog meer genieten van knoflook.

Je koopt het voorgesneden

Zoals je ui voorgesneden in de winkel kunt kopen, geldt dat ook voor knoflook. Hoewel de luierik in je wellicht de neiging heeft om het voorgesneden te kopen, moet je die lokzang weerstaan. Knoflook is niet zo leuk om te pellen en snijden, maar het is de moeite zeker waard qua smaak. Bovendien blijkt uit onderzoek dat verse knoflook beter voor je is dan de voorgesneden knoflook. Zo zou verse knoflook meer allicine bevatten dan de voorgesneden variant. Allicine is een antibioticum dat bloedstolsels en bacteriële infecties helpt voorkomen.

Je koopt de verkeerde knoflook

Het is vast niet de eerste keer dat je knoflook hebt gekocht en er thuis achterkomt dat-ie niet meer zo mooi is vanbinnen of zelfs rot. Er zit immers een schil om knoflook heen en die kun je er niet zomaar afhalen in de winkel. Je kunt er in de supermarkt achterkomen of je knoflook echt vers is door de bol beet te pakken en er licht in te knijpen. Zo kun je voelen of de teentjes niet te zacht of droog zijn. De teentjes moeten stevig aanvoelen.

Je bewaart het op de verkeerde plek

De fout waar verreweg de meeste mensen zich schuldig aan maken als het aankomt op knoflook, is de bol op de verkeerde plek bewaren. Als je wil dat de knoflook zijn smaak en gezondheidsvoordelen blijft houden, is het belangrijk om de smaakmaker op de juiste plek te bewaren. Knoflook moet je op kamertemperatuur op een droge, donkere plek bewaren waar genoeg luchtcirculatie is. Een speciale knoflook-bewaarpot kan daarvoor de uitkomst bieden. Bewaar de knoflook in elk geval niet in de koelkast. Als de knoflook al is gesneden, moet je het wel in de koelkast bewaren. Doe knoflook dan in een bakje en zet dit in de koelkast. Probeer de smaakmaker wel zo snel mogelijk te gebruiken.

Lees meer op de volgende pagina.

Pagina 1/2