13 mei 2019

Heb jij onlangs chips gekocht?

Met een schaaltje chips op de bank ploffen vinden de meesten heerlijk. Chipsliefhebbers slaan dan vaak wel een zakje of twee in voor bijvoorbeeld het weekend. Heb jij onlangs chips gekocht en heb jij een lactose- of glutenintolerantie? Controleer dan snel of jij niet deze chipssoort hebt gekocht. Door een productiefout bevat deze chips namelijk toch gluten en lactose.

Het gaat slechts om een beperkte hoeveelheid zakken chips.

Ingrediënten

Per direct roept Intersnack een beperkte hoeveelheid zakken chips POM-BÄR terug. Het gaat hierbij om de Original variant. Door een productiefout is de chips vermengd met de allergenen gluten en lactose, terwijl dit niet op het etiket vermeld staat. Intersnack wil mensen met een tarwe-allergie, glutenintolerantie, melkallergie en/of lactose-intolerantie dan ook op het hart drukken om de chips niet te eten. Het gaat om zakken chips met de houdbaarheidsdatum 28-09-2019 en productiecodes L13024c 06:22 oplopend tot L13024c 06:32.

Aankoopbedrag terug

Gedupeerden kunnen via de website van Chio het aankoopbedrag terugkrijgen door het klachtenformulier in te vullen. Wel is het nodig om een foto van de zak chips met productcode te uploaden. De zakken chips die per ongeluk besmet zijn geraakt met de allergenen werden alleen bij filialen van Albert Heijn en Dirk verkocht. 

Bron: NVWA, CHIO | Beeld: Pixabay