Ingrediënten
  • 225 gram kipfilet
  • Zout
  • Peper
  • 145 gram BBQ-saus
  • 2 tortilla's
  • 35 gram rode ui, in dunne reepjes
  • 50 gram Monterey Jack-kaas (of cheddar), het dubbele voor 2 quesadilla's
  • 50 gram cheddar, het dubbele voor 2 quesadilla's
  • Verse peterselie, voor garnering
  • BBQ-saus, voor garnering
30 min.
4 pers.

Deze smaakvolle, kazige quesadilla móét je proberen

Kip, BBQ-saus en een dubbele dosis kaas: wat wil je nog meer? Deze BBQ-kip quesadilla is het gerecht van je dromen. Het kazige van de quesadilla gaat perfect samen met de rokerige, volle smaak van de BBQ-kip. Lekker als uitgebreide lunch of als avondeten. 

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Leg de kipfilet in een grote koekenpan en breng beide kanten op smaak met zout en peper.
  • Kook 15-18 minuten. Draai halverwege om en voeg de uien toe wanneer je de kipfilet omdraait. De kooktijd hangt af van de dikte van de kipfilet.
  • Haal de kip uit de pan en blijf de uien roeren.
  • Snipper de kip terwijl de uien koken.
  • Leg de geraspte kip terug in de pan met de uien. Voeg de BBQ-saus toe en roer. Haal de BBQ-kip uit de pan en zet opzij.
  • Leg een tortilla in de pan en leg op één helft van de tortilla een laag Monterey Jack en cheddar.
  • Leg ook de BBQ-kip en de uien op die helft en bedek met de rest van de kaas. Vouw de tortilla dubbel en kook 6 minuten, draai halverwege om.
  • Serveer met extra BBQ-saus en garneer met verse peterselie.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: romige Libanese knoflooksaus met 30 tenen knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 225 gram kipfilet
  • Zout
  • Peper
  • 145 gram BBQ-saus
  • 2 tortilla's
  • 35 gram rode ui, in dunne reepjes
  • 50 gram Monterey Jack-kaas (of cheddar), het dubbele voor 2 quesadilla's
  • 50 gram cheddar, het dubbele voor 2 quesadilla's
  • Verse peterselie, voor garnering
  • BBQ-saus, voor garnering