Wat is jouw favoriete hapje?

Als er op een terrasje of in een leuk kroegje van een borrel wordt genoten, oppert iemand uit het gezelschap vaak wel om toch ook even wat hapjes te bestellen. Voor je het weet staat er een dampend bord bittergarnituur voor je neus. Erg lekker, maar welke bittergarnituur kun je nu het beste kiezen als je een beetje op de calorieën probeert te letten?

Het smaakt allemaal goed, maar welk hapje is het rijkst aan calorieën?

Hapjes

Frikadelletje, bitterballetje, bamihapjes, kipnuggets, loempiaatjes, we lusten het allemaal wel. Maar welke kun je nu het beste eten als je een beetje op de calorieën probeert te letten? We hebben hieronder een overzichtje met de calorieën per hapje:

  • Eén bitterbal: 51 kcal
  • Eén mini-frikandel: 47 kcal
  • Eén bamihapje: 33 kcal
  • Eén kipnugget 52 kcal
  • Eén nasihapje: 59 kcal
  • Eén miniloempia: 31 kcal

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Is het al tijd voor de vrijdagmiddagborrel mét snacks??? #kookfans #snacks #borrel #hapjes

Een bericht gedeeld door Kookfans (@kookfans_nl) op

Miniloempia

De miniloempia komt dus als winnaar uit de bus. De hapjes in het overzicht hierboven zijn gefrituurd, maar bevatten nog geen sausje. Als je de miniloempia rijkelijk door de mayonaise haalt (ieder z’n ding, natuurlijk), stijgt het aantal calorieën aanzienlijk. Maar een chilisausje valt dan wel weer mee. Over het algemeen zijn alle hapjes niet zo erg om te eten als je op de calorieën let, al moet je dan wel het ijzersterke discipline hebben om slechts eentje te nemen. Als je vijf bitterballen wilt eten versus vijf miniloempia’s wordt het verschil wel een stuk groter.

Lees ook: Wat is een betere brunchoptie: een kaiserbroodje of croissantje?

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Kookfans