Sabine

Gezonde en ook nog eens smakelijke tussendoortjes

Wanneer een jarige collega met taart op het werk komt, zeggen we echt niet zomaar nee tegen een puntje appelkruimel met slagroom. Een verantwoord tussendoortje is het alleen niet. Bij verantwoord denken we eerder aan appels en worteltjes. Wat dat betreft kunnen we dus wel wat inspiratie wat betreft verantwoorde tussendoortjes gebruiken.

Een diëtist deelt welke tussendoortjes zij op een dag eet.

Tussendoortjes

“Snacken kan een gezond dieet maken of breken”, zo stelt diëtist Melissa Meier in een artikel op Body and Soul. Ze weet uit de praktijk ook dat snacken voor veel mensen een lastig iets is. Daarom geeft ze inzicht in wat zij op een dag als tussendoortjes eet.

Fruit

Elke fruitsoort kan volgens de diëtist dienen als een verantwoord tussendoortje. “Fruit is een bron aan darmvriendelijke vezels en bevat vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarnaast is het ook nog eens een verantwoorde manier om als zoetekauw aan je trekken te komen”, vertelt Meier. “Ik neem altijd twee stuks fruit mee naar het werk. Eén in de ochtend en één in de middag, dit is ook wat ik mijn cliënten aanraadt om te doen.” 

Yoghurt

Deze zuivelsoort is ook een favoriet van de diëtist. Zo is het een goed voor je botten en tanden, omdat het een goede calciumbron is. Ook bevat het de nodige proteïnen. Wel raadt ze aan om voor een yoghurt te gaan die laag in vet is.

Andere gezonde opties

Yoghurt en fruit zijn de favorieten van de diëtist, maar ze vertelt dat er genoeg andere gezonde opties zijn. Ze zegt dat groenten met een gezonde dip ook een goede oplossing zijn. Denk bijvoorbeeld aan wortelen met tzatziki en selderij met hummus.

Lees ook: Deze noot is goed om te eten tijdens het afvallen

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Body & Soul | Beeld: Pexels