Ingrediënten
  • 2 bananen
  • 250 milliliter vanillevla
  • Bastognekoeken (hoeveelheid naar wens)
  • 250 milliliter opgeklopte slagroom
  • 200 gram + 2 eetlepels suiker
  • 75 milliliter water
  • 125 milliliter slagroom (ongeklopt)
  • 2 eetlepels roomboter
Roos
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 bananen
  • 250 milliliter vanillevla
  • Bastognekoeken (hoeveelheid naar wens)
  • 250 milliliter opgeklopte slagroom
  • 200 gram + 2 eetlepels suiker
  • 75 milliliter water
  • 125 milliliter slagroom (ongeklopt)
  • 2 eetlepels roomboter

En je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig!

Wanneer jij de taak hebt gekregen om een dessert op tafel te zetten, dan wil je natuurlijk dat het er ook een beetje feestelijk uitziet. Ook al heb je totaal geen gevoel voor koken, desserts of de opmaak van een bord. Een dessertje in een glas moet voor iedereen wel mogelijk zijn. Dus kies je mooiste waterglazen uit en shop de ingrediënten in de supermarkt. Wedden dat dit romige banoffee-toetje met Bastogne én karamel goed in de smaak zal vallen?

Je zet ‘m zo op tafel.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je dit heerlijke dessertje:

  • Snijd een banaan in plakjes voor de garnering. Prak de andere banaan fijn en meng deze door de vanillevla.
  • Verkruimel de Bastognekoeken en bedek de bodem van de glaasjes ermee.
  • Schep in elk glaasje een laagje van de vanillevla.
  • Klop de slagroom met de suiker op tot dat het lekker stevig wordt. Schep vervolgens een laagje slagroom bovenop de laagjes vanille-vla.
  • Herhaal het proces door opnieuw een laagje Bastogne, vanillevla en slagroom op te scheppen.
  • Voor de karamelsaus voeg je het water en de suiker in een hoge pan, dit breng je vervolgens langzaam aan de kook. Let op: je moet dit mengsel niet roeren, want dan zal het kookproces niet goed gaan. Laat het rustig doorkoken tot je een mooie karamelkleur ziet ontstaan. Haal vervolgens de pan van het vuur.
  • Verwarm de ongeklopte slagroom in de magnetron en giet het vervolgend bij het warme suikermengsel. Roer het goed door elkaar.
  • Vervolgens voeg je de boter toe aan het warme suikermengsel. Roer tot er een gladde saus ontstaat.
  • Garneer de banoffee-toetjes met wat schijfjes banaan en Bastognekruimels. Giet de saus pas op het allerlaatste moment over de toetjes heen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je kant-en-klare hummus uit de supermarkt een stuk lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Happy Stekkie | Beeld: YouTube Videostill