Roos

Wat denk jij?

Mexicaanse wraps, Italiaanse lasagne of een uitgebreid soeppakket. Alle wereldkeukens vinden we tegenwoordig in de vorm van een verspakket in de supermarktschappen terug. Je koopt alle nodige ingrediënten in een keer, aangezien de supermarktketens het al voor ons hebben samengesteld. Handig! Alleen maar even snijden en blindelings het receptje opvolgen. Ideaal en superlekker, maar volgens velen véél te duur. We geven toe dat zo’n pakket een luxe uitstraling heeft, maar is het nou echt zoveel duurder?

Business Insider zocht het uit.

Rekensommetje

De onderzoekers van Business Insider gingen aan de slag met de pakketten en onderzochten wat de exacte kosten zouden zijn wanneer je de ingrediënten los aanschaft. Dit bleek een flinke rekensom, aangezien je in een verspakket vaak 1 of 2 wortels terugvindt, terwijl je die in de supermarkt niet altijd los kan afrekenen. De onderzoekers rekenden daarom zowel de prijs voor de ingrediënten per stuk, als voor de hele zak.

Verschillende pakketten

De supermarkten zijn niet gek en bieden daarom allemaal hun eigen varianten van het verspakket aan. Voor het onderzoek werden dan ook de pakketten van zowel de Jumbo als Albert Heijn vergeleken. De onderzoekers kozen voor de pakketten met de ingrediënten voor Italiaanse lasagne, Mexicaanse burrito’s en pompoensoep.

Wat is goedkoper?

De verspakketten lijken misschien wel een luxeproduct, maar dit blijkt nog best wel mee te vallen. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat de verspakketten goedkoper zijn, dan wanneer je alle ingrediënten los zou kopen. Zelfs wanneer je alle ingrediënten in volledige zakken zou kopen, zou het verspakket omgerekend nog steeds voordeliger zijn. Ook worden hierdoor veel minder voedingsmiddelen weggegooid! Moet je nu koken voor een héél groot gezelschap? Dan vragen wij ons af of de keuze voor een verspakket nog steeds een goed idee is. Je kan in ieder geval geen ingrediënt vergeten!

Lees ook: Gezond eten met een klein budget? Met deze 7 tips lukt het

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ELLE eten | Beeld: Pexels