Ingrediënten
  • 4 eetlepels roomboter
  • 10 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 450 gram garnalen
  • 2 eetlepels rijstmeel
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Citroenpartjes, om te serveren
  • Witte rijst, om te serveren
Christel
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels roomboter
  • 10 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 450 gram garnalen
  • 2 eetlepels rijstmeel
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Citroenpartjes, om te serveren
  • Witte rijst, om te serveren

Voor dit recept heb je tien teentjes knoflook nodig

Dat we dol zijn op garnalen, moge inmiddels duidelijk zijn. Zo probeerden we al tig recepten uit met deze heerlijke kleine kreeftjes. Vandaag voegen we daar nog een recept aan toe: Hawaiiaanse knoflookgarnalen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit heerlijke hapje.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediënten onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en roer goed door. Bak de knoflook goudbruin. Dit duurt zo’n 2 tot 3 minuten. Doe de knoflook in een schaaltje en zet apart.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Doe de rijstmeel, cayennepeper, het paprikapoeder en zout in een kommetje en roer tot alles goed is vermengd.
  • Verdeel de bloem over de garnalen. Elke garnaal moet aan beide kanten goed bedekt zijn met bloem.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 2 à 3 minuten en draai dan om. Bak de andere kant van de garnalen ook zo’n 2 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee en roer goed door.
  • Serveer de garnalen met witte rijst en citroenpartjes.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Gevuld stokbrood met romige kaasspinazie-dip

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Food Wishes, Chef John | Beeld: Videostill YouTube