50 min.
4 pers.

De perfecte lasagne voor luie of drukke mensen

Lasagne is een van de heerlijkste pastagerechten uit de Italiaanse keuken. Erg snel is het maaltje echter niet in elkaar geflanst. Tenzij je een beetje vals speelt. Deze ravioli lasagne waar je maar vier ingrediënten voor nodig hebt is daar het perfecte voorbeeld van.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Voorzie een ovenbestendige schaal met een laagje van de pastasaus, zodat de complete bodem bedekt is met saus.
    • Verdeel daarna een laag ravioli over de saus. Doe daarna opnieuw wat saus in de ovenschaal tot de ravioli volledig bedekt is met saus. Verdeel daarna de helft van de mozzarella over de ravioli. Herhaal deze stap nog een keer.
    • Verdeel de Parmezaanse kaas over de bovenkant van het gerecht.
    • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne 30 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog een keer 15 minuten of tot de kaas volledig is gesmolten en goudbruin is. Laat de lasagne daarna 10 minuten afkoelen.
    • Geniet ervan!

Ook lekker: pizza lasagne met pepperoni, mozzarella en ricotta

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One Little Recipe | Beeld: Pexels, Anna Guerrero

Ingrediënten
  • 750 gram ravioli naar keuze
  • 700 milliliter pastasaus naar keuze
  • 300 gram mozzarella
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas