Ingrediënten
  • Voor het deeg:
  • 450 gram bloem + wat extra voor de taartvorm
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een flinke snuf zout
  • 120 gram ongezouten boter op kamertemperatuur + wat extra voor de taartvorm
  • 1 eigeel
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 120 milliliter water
  • 1 ei, losgeklopt
  • Voor de vulling:
  • 1 aardappel, geschild en gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 milliliter volle melk
  • 50 milliliter slagroom
  • 150 gram gerapste kaas naar keuze
  • Een halve theelepel mosterd
  • Een halve theelepel cayennepeper
  • Peper en zout naar smaak
60 min.
4 pers.

Lekker voor bij de borrel of als diner

Hartige taarten zijn er in alle soorten en maten. Waar we meestal kiezen voor een variant met spinazie of spekjes, gooien we het vandaag eens over een andere boeg. Voor de liefhebbers van een flinke hoeveelheid ui en kaas maken we vandaag de ultieme guilty pleasure. Benieuwd naar deze quiche met kaas en ui? Let dan goed op.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een taartvorm (van 20 cm ø) in met boter en bestrooi met wat bloem.
  • Mix de bloem, bakpoeder, zout, boter en eigeel in een kom tot er kruimels ontstaan. Voeg vervolgens de parmezaanse kaas toe en mix tot een geheel.
  • Voeg een eetlepel water toe en mix, herhaal dit tot er een glad deeg ontstaat. Wellicht is niet al het water nodig. Rol het deeg tot een bal en wikkel in met folie. Plaats voor een uur in de koelkast.
  • Breng water met een snuf zout aan de kook. Voeg de aardappelen in de pan en kook voor ±15 minuten. Giet af en zet opzij.
  • Zet opnieuw een pan water op het vuur. Kook hierin de uien voor ±3 minuten, tot de boel lekker zacht is. Giet af en laat de uien in de pan. Bestrooi de uien vervolgens volledig met bloem.
  • Zet de pan met uien op het vuur en voeg vervolgens de melk en slagroom toe. Roer dit ±3 minuten door tot de boel wat dikker wordt en voeg de aardappelen, geraspte kaas, mosterd, cayennepeper en peper en zout toe. Roer dit een paar minuten door en haal de pan van het vuur.
  • Pluk twee derde deel van het deeg van de bal. Bestrooi een schoon aanrecht met bloem en rol het deeg uit, tot het bijna twee keer zo groot is als de diameter van de taartvorm. Verdeel het deeg over de taartvorm en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem.
  • Bedek het deeg met een vel bakpapier en vul het met rijst of gedroogde bonen. Bak het deeg voor 15 minuten in de oven. Laat vervolgens even afkoelen.
  • Vul de taartvorm met de vulling. Rol het resterende deeg uit met een deegroller en bedek de bovenkant met de taart. Druk met een vork de zijkanten goed dicht en prik een twee gaatjes in de bovenkant.
  • Bestrijk de taart met het losgeklopte ei en bak ±30 minuten goudbruin.
  • Geniet er van!

Ook lekker: Ravioli met worst en spruitjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: BBC Food | Beeld: Pxfuel

Ingrediënten
  • Voor het deeg:
  • 450 gram bloem + wat extra voor de taartvorm
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Een flinke snuf zout
  • 120 gram ongezouten boter op kamertemperatuur + wat extra voor de taartvorm
  • 1 eigeel
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 120 milliliter water
  • 1 ei, losgeklopt
  • Voor de vulling:
  • 1 aardappel, geschild en gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 milliliter volle melk
  • 50 milliliter slagroom
  • 150 gram gerapste kaas naar keuze
  • Een halve theelepel mosterd
  • Een halve theelepel cayennepeper
  • Peper en zout naar smaak