Ingrediënten
  • 2300 gram aardappels, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, in grote parten gesneden
  • Een halve citroen
  • Een halve theelepel zout
  • 8 hardgekookte eieren, gesneden
  • 245 gram mayonaise
  • 100 gram olijfolie
  • 150 gram augurk, gesneden
  • 60 gram gele mosterd
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 5 gram verse peterselie
30 min.
10 pers.

Je zet ‘m zo op tafel!

Aardappelsalade: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Het bijgerecht leent zich perfect voor de zomerse barbecues, maar smaakt in de winter even goed. Ben je gek op een beetje pittigheid? Dan hebben wij goed nieuws, we eten namelijk vandaag een cajun aardappelsalade, die een hoop pittigheid met zich meebrengt. Heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de aardappelsalade met cajunkruiden:

  • Leg de aardappelblokken in een pan en bedek met een laagje water. Voeg de helft van de uien, het sap van een halve citroen en zout toe aan de pan. Kook dit tot de aardappelen zacht en gaar zijn.
  • Meng de andere helft van de ui met de mayonaise, olijfolie, augurk, mosterd en cajunkruiden.
  • Giet de aardappelen af en gooi de uien uit de pan weg.
  • Roer de aardappelen door de saus. Doe dit voorzichtig, zodat niet alle aardappelen breken.
  • Top de boel vlak voor het opdienen af met verse peterselie en paprikapoeder.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Na je lunch meteen zin in een snack? Dat ligt aan de maaltijd die je eet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 2300 gram aardappels, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, in grote parten gesneden
  • Een halve citroen
  • Een halve theelepel zout
  • 8 hardgekookte eieren, gesneden
  • 245 gram mayonaise
  • 100 gram olijfolie
  • 150 gram augurk, gesneden
  • 60 gram gele mosterd
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 5 gram verse peterselie