Ingrediënten
  • 8 grote bollen vanille-roomijs
  • 75 gram cornflakes
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • Een snufje zout
  • 120 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1 theelepel vanille extract
  • Chocoladesaus (voor de topping)
  • Slagroom
21 augustus 2019
25 min.
4 pers.

Een super makkelijk én lekker nagerecht

Gefrituurde ijsbollen? Hoe? Dat zal je je waarschijnlijk wel afvragen. Voor deze vanille-roomijs bollen in een krokant jasje hoef je niet direct een frituurpan aan te schaffen. Je maakt dit namelijk heel gemakkelijk met behulp van een oven! Dus voordat jij je gasten een paar simpele bollen vanille-roomijs voorschotelt – wat absoluut geen straf is – kan je ze voortaan óók eerst in een krokant jasje hullen. En dat is pas écht lekker. 

Zo heb je een bolletje vanille-roomijs nog nooit gegeten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de krokante ijsbollen:

  • Bedek twee bakplaten met bakpapier. En verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Schep 8 grote bollen vanille-roomijs met een ijslepel op een van de bakplaten. Plaats de ijsbollen voor 30 minuten in de vriezer.
  • Meng de cornflakes, kaneel, nootmuskaat, suiker en zout door elkaar. Voeg vervolgens de gesmolten boter en vanille-extract toe en roer nogmaals goed door.
  • Verspreid het mengsel op de andere bakplaat. Plaats dit voor 10 minuten in de oven en laat vervolgens helemaal afkoelen.
  • Haal de ijsbollen uit de vriezer. Giet het cornflakes mengsel in een kom en haal de ijsbollen hier één voor één doorheen.
  • Verdeel de ijsbollen over vier schoteltjes en giet hier wat chocoladesaus over als garnering. Een beetje slagroom er bovenop en je kunt smullen!

Lees ook: Recept: simpel Limoncello-ijs met drie ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 8 grote bollen vanille-roomijs
  • 75 gram cornflakes
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • Een snufje zout
  • 120 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1 theelepel vanille extract
  • Chocoladesaus (voor de topping)
  • Slagroom