Ingrediënten
  • Voor het bladerdeeg:
  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 120 milliliter ijskoud water
  • Snufje zout
  • Voor de vulling:
  • 500 millliter volle melk
  • 200 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 citroenschil
  • 40 gram bloem
  • 6 eidooiers
  • Vannile-extract
Esther Reitsema
120 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor het bladerdeeg:
  • 250 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 120 milliliter ijskoud water
  • Snufje zout
  • Voor de vulling:
  • 500 millliter volle melk
  • 200 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 citroenschil
  • 40 gram bloem
  • 6 eidooiers
  • Vannile-extract

Waan jezelf in Portugal met deze heerlijke, romige gebakjes

Op vakantie is niets lekkerder dan proeven van al het lekkers dat de keuken van het betreffende land te bieden heeft. Maar: gelukkig kun je ook thuis genieten van al die lekkernijen. Zoals van Pastel de nata, een heerlijk Portugees dessert met krokante bladerdeegkorst en romige vulling. We vertellen je hoe je de gebakjes zelf maakt. 

Zo maak je de pastéis de nata:

  • Meng om het bladerdeeg te maken het bloem en het zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed het samen tot een kruimelig mengsel.
  • Voeg tijdens het kneden geleidelijk het water toe. Vorm het deeg tot een bal en laat het gewikkeld in plasticfolie minstens 30 minuten in de koelkast staan.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg hierop uit tot een dunne, rechthoekige lap.
  • Vouw het deeg in drieën in de vorm van een envelop. Herhaal dit proces nog twee keer terwijl je het deeg elke keer 30 minuten laat rusten in de koelkast.
  • Verwarm vervolgens de melk, suiker, citroenschil en het kaneelstokje in een pan op laag vuur, zodat het net niet kookt. Haal na een paar minuten van het vuur en laat het mengsel trekken.
  • Klop in een aparte kom de eidooiers, bloem en vanille-extract tot het een gladde massa is.
  • Haal het kaneelstokje en de citroenschil uit het melkmengsel.
  • Schenk geleidelijk wat hete melk bij het eidooiermengsel om het te temperen. Giet vervolgens het eidooiermengsel in de pan met het melkmengsel en zet dit op laag vuur. Blijf continu roeren totdat het mengsel dikker wordt. Haal van het vuur en zeef het mengsel om eventuele klontjes te verwijderen. Laat het daarna afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd vierkantjes van het bladerdeeg die groot genoeg zijn om de muffinvormpjes te bekleden. Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg en giet het afgekoelde mengsel erin. Bak de Pastéis de nata ongeveer 20 tot 25 minuten, totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt en de vulling is gestold. Laat ze even afkoelen voor het serveren en bestrooi eventueel met poedersuiker en kaneel
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Yummy: mini cinnamon roll cookies

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock