Ingrediënten
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter melk
  • Zout en peper naar smaak
  • 65 gram bloem
  • 480 milliliter water
  • 170 gram quinoa
  • 100 gram spekreepjes, gebakken
  • 500 gram kipfilet
  • 50 gram geraspte kaas
  • 500 gram broccoli, in roosjes gesneden en geblancheerd
  • Boter om in te vetten
60 min.
4-6 pers.

Een romige ovenschotel, kom maar door!

We scrollen elke dag wel door Pinterest en slaan recept na recept op. Laatst stuitten we op een recept voor een romige ovenschotel dat het populairst is op Pinterest. Daar zijn al twee dingen waar we gek op zijn ‘romig’ en ‘ovenschotel’, gezien dit recept het populairst is op Pinterest, moesten we de proef natuurlijk wel op de som nemen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in met boter.
  • Zet een pan op een middelhoog vuur en voeg de bouillon en 120 milliliter melk toe.
  • Roer de rest van de melk door de bloem en voeg dit mengsel toe aan de bouillon.
  • Laat op een laag vuur staan tot het mengsel verandert in een saus, roer af en toe met een garde om klontjes te voorkomen.
  • Doe 240 milliliter water en de quinoa in een kom en roer. Doe de quinoa in de ovenschaal. Snijd de kipfilets in stukken en leg dit bovenop de quinoa. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en roer door het mengsel. Bak eventueel nog 10 tot 15 minuten als al het water nog niet is opgenomen.
  • Voeg de broccoli en spek aan de saus toe en verdun de saus eventueel met nog wat van het overgebleven water. De saus moet makkelijk te roeren zijn. Roer door elkaar en schenk de saus over de quinoa heen.
  • Verdeel de geraspte kaas gelijkmatig en schuif de ovenschaal opnieuw in de oven. Bak tot de kaas is gesmolten, zo’n 5 á 8 minuten.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: gevulde champignons met roomkaas en Parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Pinch of Yum | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter melk
  • Zout en peper naar smaak
  • 65 gram bloem
  • 480 milliliter water
  • 170 gram quinoa
  • 100 gram spekreepjes, gebakken
  • 500 gram kipfilet
  • 50 gram geraspte kaas
  • 500 gram broccoli, in roosjes gesneden en geblancheerd
  • Boter om in te vetten