Ingrediënten
  • 2 hele knoflookbollen (staat gelijk aan ongeveer 30 tenen knoflook)
  • 120 milliliter olijfolie + extra
  • 450 gram pasta naar keuze
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 2 blikken gepelde tomatenblokjes 
  • 2 takjes basilicum
  • Zout
  • Parmezaanse kaas om te serveren
30 min.
6 pers.

Gek op knoflook en pasta? Dan is dit het recept voor jou!

Knoflookliefhebbers nemen het nooit zo nauw met het aangegeven aantal knoflookteentjes waar een recept om vraagt. Drie teentjes? Daar maken we gewoon zes van. Ben jij zo iemand en staat er pasta op het menu? Maak dan eens deze pomodorosaus met niet drie, maar dertig tenen knoflook.

Is 30 niet te veel?

Dertig tenen knoflook lijkt een enorme hoeveelheid, maar houd je hier wel aan als je dit recept maakt. De knoflook rooster je eerst in de oven, waardoor het een andere smaak krijgt dan wanneer je de tenen zo in de pan zou doen. Door ze te roosteren, verandert de smaak en tillen de tenen je pomodorosaus naar een hoger niveau.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bovenkant van de twee knoflookbollen af en laat alle teentjes in de bollen zitten. Voorzie de bovenkant van de knoflookbollen van een royale scheut olijfolie en rol de bollen daarna in aluminiumfolie. Bak 1 uur in de oven. Haal ze daarna uit de oven en laat koelen.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een glas aan kookwater.
  • Verwarm ondertussen olijfolie in een koekenpan. Doe daarna de venkelzaadjes en chilivlokken in de pan. Laat 1 á 2 minuten opstaan op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en druk daarna de tenen knoflook uit de knoflookbollen en doe ze in de pan. Gebruik een vork of de achterkant van een houten lepel om de helft van de tenen knoflook te pletten. Laat de saus daarna 20 minuten sudderen op middelhoog vuur en roer af en toe.
  • Voeg daarna de basilicum en zout naar smaak toe.
  • Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de saus. Voeg wat van het pastakookwater toe om ervoor te zorgen dat de saus zich beter hecht aan de pasta. Doe dit beetje bij beetje om te voorkomen dat je saus te waterig wordt.
  • Serveer met Parmezaanse kaas.

Lees ook: Recept: Franse knoflooksoep met 16 tenen knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Eat Banza | Beeld: Videostill Views on the road

Ingrediënten
  • 2 hele knoflookbollen (staat gelijk aan ongeveer 30 tenen knoflook)
  • 120 milliliter olijfolie + extra
  • 450 gram pasta naar keuze
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 2 blikken gepelde tomatenblokjes 
  • 2 takjes basilicum
  • Zout
  • Parmezaanse kaas om te serveren