Sabine
Bereidingstijd: 5 min, in de oven en koelkast 3 uur min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 75 gram vanille-ijs
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel fijne suiker

Ook als je geen brander hebt, kun je deze crème brûlée maken 

Als we ergens van houden, dan is het wel van makkelijk comfort food. Een zak chips opentrekken biedt uiteraard ook comfort, maar next level is toch wel een warme crème brûlée. Vandaag komt daar ook geen gedoe aan te pas, want deze crème brûlée maak je met drie ingrediënten. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Doe het ijs in een magnetronbestendige kom en verwarm tot het ijs gesmolten is. Laat daarna 5 minuten afkoelen.
  • Voeg de eidooier toe aan het ijs en roer tot het is opgenomen. 
  • Schenk het mengsel in een ramekin.
  • Plaats de ramekin middenin een schaal en vul de schaal met heet water tot het water tot ongeveer halverwege de zijkant van de ramekin komt.
  • Bak in de oven tot de crème brûlée een vaste substantie heeft bereikt, maar in het midden nog wat zachter is. Dit duurt 40 tot 50 minuten.
  • Haal daarna voorzichtig de ramekin uit de oven en laat het afkoelen. Plaats de crème brûlée 2 uur in de koelkast wanneer die kamertemperatuur heeft bereikt.
  • Haal de crème brûlée daarna uit de koelkast en verdeel de suiker over de bovenkant. Gebruik een brander om de suiker te smelten tot het crispy is. Heb je geen brander? Dan kun je het in de oven op een grillstand ook smelten. Laat de crème brûlée daarna nog een keer vijf minuten afkoelen en daarna kun je aanvallen!

Lees ook: Recept: makkelijke aardbeientaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pixabay