Sanne
15 + 15 min wachttijd min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram kant-en-klaar pizzadeeg (1 verpakking)
  • 400 gram geraspte mozzarella kaas
  • 15 stukjes voorgesneden pepperoni
  • Marinarasaus (of andere saus) om te dippen
  • Bakspray

Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig

We zijn dol op pizza en kunnen het de hele dag door wel eten. Deze pizza pretzels kun je letterlijk de hele dag eten. Of je ze nu maakt als lunch, snack in de middag of een dubbele portie maakt als avondeten, het kan allemaal. Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig en een paar minuten van je tijd. Laten we beginnen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je pizza pretzels:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Rol het deeg uit, zorg voor een rechthoek van ongeveer 38 x 22 centimeter. Snijd de rechthoek horizontaal in drie gelijke stroken. Dit worden de drie pretzels.
  • Rek elk van de stroken voorzichtig op in de lengte en breedte. Zorg ervoor dat ze elk ongeveer 7 centimeter breed en 86 centimeter lang zijn.
  • Strooi 100 gram kaas in het midden van elke deegstrook. Bewaar de laatste 100 gram kaas voor later.
  • Vouw het deeg dicht over de kaas, knijp de randen samen zodat het een geheel wordt. Rol lichtjes totdat je 3 strengen gevuld met kaas hebt.
  • Bedek een bakplaat met folie en vet in met bakspray.
  • Tijd om de pretzels te vormen! Neem een streng pizzadeeg, leg het op de bakplaat en vorm een cirkel. Kruis de uiteinden van de strengen bovenaan de cirkel, maar leg nog niet neer. Draai de uiteinden eenmaal om elkaar heen en breng naar beneden tot aan de onderkant van de cirkel. Herhaal met de andere twee deegstrengen.
  • Leg de stukjes pepperoni op de pretzels, ongeveer 5 per stuk, en strooi de resterende kaas over de drie pretzels.
  • Bak 14-18 minuten in de oven, tot ze diep goudbruin zijn.
  • Serveer direct met pizzasaus om te dippen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Wauw! Deze man eet al 25 jaar lang alleen maar pizza

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty