Ingrediënten
  • 120 gram salami
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 55 gram tomatenpuree
  • 55 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 750 gram volle melk
  • 500 gram gekookte macaroni
  • 100 gram geraspte cheddar + 50 gram extra
  • 100 gram geraspte Gruyere
  • 100 gram geraspte mozzarella
Sabine
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram salami
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 55 gram tomatenpuree
  • 55 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 750 gram volle melk
  • 500 gram gekookte macaroni
  • 100 gram geraspte cheddar + 50 gram extra
  • 100 gram geraspte Gruyere
  • 100 gram geraspte mozzarella

De liefdesbaby van de salami pizza en kaasmacaroni is hier!

Soms kun je gewoon niet kiezen of je een pizza wilt eten of liever macaroni verorbert. Twee maaltijden eten is wat veel. Gelukkig kun je de twee Italiaanse gerechten prima combineren. Wij vertellen je hoe je deze heerlijke pizza macaroni-ovenschotel maakt.

Een heerlijk kazige pizza macaroni-ovenschotel met een knipoog naar salami pizza.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pizza macaroni-ovenschotel:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Houd een aantal plakjes salami apart en snijd de rest twee keer doormidden.
  • Doe de salami in een pan en bak knapperig en tot het vet eruit komt. Voeg de knoflook toe en roer. Voeg daarna ook de paprikapoeder, oregano, tomatenpuree en boter toe. Roer tot de ingrediënten zijn vermengd.
  • Voeg de bloem toe en roer opnieuw. Schenk daarna de helft van de melk in de pan en roer. Voeg daarna ook de andere helft toe. Laat even opstaan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de gekookte macaroni toe. Meng de macaroni met de saus. Voeg daarna de Gruyere, mozzarella en 100 gram cheddar toe en roer opnieuw. Blijf roeren tot de kaas zich vermengd met de pasta en gesmolten oogt.
  • Doe de macaroni in een ruime ovenschaal. Verdeel vervolgens de rest van de cheddar over de macaroni en doe hetzelfde met de overgebleven salami.
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak zo’n 10 minuten tot de kaas volledig is gesmolten. Serveer met een beetje peterselie.

Lees ook: Recept: pastaovenschotel met kip cordon bleu-gehaktballetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Twisted FoodTaste of Home | Beeld: Unsplash