Ingrediënten
  • 500 gram kipgehakt (voor de gehaktballetjes)
  • 1 ei, losgeklopt (voor de gehaktballetjes)
  • 45 gram panko (voor de gehaktballetjes)
  • 45 gram parmezaanse kaas (voor de gehaktballetjes)
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden (voor de gehaktballetjes)
  • 2 teentjes knoflook, geperst (voor de gehaktballetjes)
  • Zout en peper (voor de gehaktballetjes)
  • 12 kwart plakjes gesneden ham (voor de gehaktballetjes)
  • 12 kleine kaasblokjes (voor de gehaktballetjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 40 gram bloem
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 400 gram penne
  • 110 gram cheddarkaas, geraspt
  • 110 gram Zwitserse kaas, geraspt
  • 200 gram mozzarella, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • 60 milliliter pastawater
  • Verse peterselie, fijngesneden, om te serveren
22 juli 2019
45 min.
6 pers.

Het is het werk dubbel en dwars waard

Soms moet je even je handen uit de mouwen steken in de keuken, maar dan wordt je harde werken ook zeker beloond. Deze pastaovenschotel met kip cordon bleu-gehaktballetjes is daar het perfecte voorbeeld van. Sla de ingrediënten voor dit gerecht snel in en ga aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pastaovenschotel met kip cordon bleu-gehaktballetjes?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe het kipgehakt, ei, de panko, parmezaanse kaas, peterselie en knoflook in een kom en breng op smaak met wat zout en peper. Meng alles tot een geheel en rol er zo’n 12 balletjes uit.
  • Druk elk balletje plat en leg er een stukje ham en blokje kaas op. Rol het balletje dicht en zorg dat de kaas en ham niet meer te zien zijn.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes tot ze aan alle kanten goudbruin zijn.
  • Schep de kipgehaktballetjes uit de pan, zet apart en maak de pan schoon.
  • Kook de pasta al dente. Giet de pasta af, maar bewaar zo’n 60 milliliter van het kookwater.
  • Laat de boter smelten in de pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook een halve minuut. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut.
  • Schenk de bouillon langzaam in de pan, terwijl je met een garde blijft roeren. Zo voorkom je klontjes.
  • Schenk de slagroom er bij. Doe een deksel op de pan en laat de saus dik worden.
  • Voeg de penne en de helft van de cheddarkaas, de helft van de Zwitserse kaas en de helft van de mozzarella toe en roer tot alles goed met elkaar is vermengd. Schenk het overgebleven pastawater bij de pasta en roer goed door.
  • Breng de pasta eventueel op smaak met nog wat zout en peper.
  • Roer de gehaktballetjes erdoorheen en hevel de pasta over in een grote ovenschaal.
  • Verdeel de overgebleven kaas over de pasta.
  • Zet de ovenschotel 10 minuten in de oven. Zet vervolgens de grill van je oven aan en grill de pasta nog zo’n 5 minuten.
  • Serveer met verse peterselie. Geniet ervan!

Ook lekker: pasta pesto met zalm en spinazie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Twisted Food | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 500 gram kipgehakt (voor de gehaktballetjes)
  • 1 ei, losgeklopt (voor de gehaktballetjes)
  • 45 gram panko (voor de gehaktballetjes)
  • 45 gram parmezaanse kaas (voor de gehaktballetjes)
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden (voor de gehaktballetjes)
  • 2 teentjes knoflook, geperst (voor de gehaktballetjes)
  • Zout en peper (voor de gehaktballetjes)
  • 12 kwart plakjes gesneden ham (voor de gehaktballetjes)
  • 12 kleine kaasblokjes (voor de gehaktballetjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 40 gram bloem
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 400 gram penne
  • 110 gram cheddarkaas, geraspt
  • 110 gram Zwitserse kaas, geraspt
  • 200 gram mozzarella, geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • 60 milliliter pastawater
  • Verse peterselie, fijngesneden, om te serveren