12 augustus 2019
15 min. + 1 uur in de koelkast min.
4 pers.

Witte chocolade maken is een fluitje van een cent 

De een vindt witte chocolade geen echte chocolade en de ander vindt dat het wel telt. Het is een discussie die we maar even laten voor wat het is. Chocolade of niet: witte chocolade is heerlijk. Met name wanneer je die witte blokjes zelf maakt.

Witte chocolade is ontzettend makkelijk om te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Smelt de cacaoboter au bain-marie. Wees geduldig. Het smelten van de cacaoboter duurt langer dan gewone boter.
  • Voeg een eetlepel suiker toe, roer en voeg daarna weer een eetlepel suiker toe. Ga zo door tot de suiker op is. Doe daarna hetzelfde met de melkpoeder.
  • Doe daarna ook het snufje zout en vanille-extract bij de cacaoboter. Roer goed.
  • Voeg eventueel nog stukjes noot toe om de chocolade een extra smaakje te geven. Denk bijvoorbeeld aan kleine stukjes hazelnoot of macadamia.
  • Schenk de chocolade in de vormpjes en plaats de vormpjes in de koelkast. Laat afkoelen tot de chocolade hard is.

Lees ook: Recept: chocolade-biscuitcake van koningin Elizabeth

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Zelf chocolade maken | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 100 gram cacaoboter
  • 100 gram volle melkpoeder
  • 130 gram suiker
  • Klein snufje zout
  • 1 tot 2 druppels vanille-extract
  • Vormpjes voor de chocolade