Ingrediënten
  • Bakspray of boter, om de pan en bakringen in te vetten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 grote eieren
  • 60 milliliter pizzasaus
  • 30 gram geraspte mozzarella
  • 10 plakjes mini-peperoni (of 2 grote plakken die je zelf in stukjes snijdt)
  • Geraspte parmezaanse kaas ter garnering
  • Gedroogde oregano ter garnering
  • Zout en peper naar smaak
03 september 2019
10 min.
1 pers.

Deze pizza-eieren zorgen voor een feestje op je bord

Niet iedereen vindt het makkelijk om ’s ochtends te ontbijten. De oplossing? Ervoor zorgen dat het ontbijt verrekt lekker is. We doelen daarmee op deze pizza-eieren. In 10 minuten kun je genieten van dit ontbijtje, dat bovendien ook erg leuk is om te serveren bij een brunch. Aan de slag!

Voor dit gerecht heb je twee bak- of eierringen nodig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Vet een koekenpan en de bakringen in met bakspray of olie.
  • Leg de bakringen in de koekenpan en breek een ei in het midden van de bakring.
  • Verdeel meteen de helft van de pizzasaus over een ei en verdeel de andere helft van de saus over het andere ei. Doe hetzelfde met de kaas en de peperoni. Dek de pan daarna af met een deksel en laat de eieren op laag vuur 4 tot 5 minuten bakken tot de kaas is gesmolten.
  • Doe de eieren op een bord en verdeel parmezaanse kaas, oregano, peper en zout naar smaak over de eieren.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pizza macaroni-ovenschotel met salami en kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • Bakspray of boter, om de pan en bakringen in te vetten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 grote eieren
  • 60 milliliter pizzasaus
  • 30 gram geraspte mozzarella
  • 10 plakjes mini-peperoni (of 2 grote plakken die je zelf in stukjes snijdt)
  • Geraspte parmezaanse kaas ter garnering
  • Gedroogde oregano ter garnering
  • Zout en peper naar smaak