Je kunt in een blender veel meer bereiden dan alleen smoothies en soepjes 

Heeft iemand een blender nodig? Dan denk je er al snel aan dat diegene een smoothie in elkaar wil flansen. Of dat iemand hooguit een soep wil fijn pureren. Blenders kunnen alleen zoveel meer dan dat. De volgende lekkere dingen kun je ook klaarmaken met het keukenapparaat.

Deze dingen kunnen ook mensen met twee linker kokshanden in elkaar flansen.

Notenboters 

Vroeger mocht pindakaas geen pindaboter heten, maar tegenwoordig noemen we alle smeerbare notenpasta’s gewoon notenboters. Het leuke aan dit goedje is dat je het makkelijk kunt klaarmaken in een blender. Doe een notensoort (of verschillende noten) naar smaak in de blender met eventueel een snufje zout en zet die blender aan. In no time heb je een heerlijke notenboter.

Kokosboter

Je kunt kokosolie gewoon in de winkel kopen, maar kokosboter is net wat anders. Heb je kokosboter nodig voor een recept, maar kun je het niet vinden in de winkel? Grijp dan een zakje geraspte kokosvlokken uit het schap. Doe het in de blender en zet de blender aan tot er vanzelf een romige goedje ontstaat. Et voilà: kokosboter.

Maak je eigen mayonaise

Kloppen, kloppen en nog eens kloppen. Het lijkt onvermijdelijk wanneer je je eigen mayonaise wilt maken, maar met behulp van een blender kun je dat kloppen overslaan. Sterker nog: binnen dertig seconden kun je genieten van zelfgemaakte mayo. Lees hier hoe je mayo in de blender maakt.

Kruidenolie

Heb je een paar blaadjes basilicum over en geen idee wat je ermee kunt doen? Blancheer ze dan kort en doe ze in de blender met een flinke scheut olijfolie. Zet de blender aan en je hebt na een minuutje een heerlijke basilicumolie.

Glutenvrij bloem

In de winkel heb je glutenvrij bloem, maar er zijn niet erg veel soorten. Met een beetje pech is-ie dus op. Gelukkig kun je het makkelijk zelf maken. Koop een zak amandelen, doe ze in de blender en blend kort. Niet te lang, want dan komt olie vrij, maar net kort genoeg dat de amandelen vermalen zijn en je amandelbloem is klaar.

Hummus

Wil je zelf hummus maken? Binnen een mum van tijd heb je dat klusje geklaard met een blender. Zorg dat je alle ingrediënten in huis hebt, doe ze allemaal in de blender. Zet dat ding aan en daar is je zelfgemaakte hummus. Lees hier welke ingrediënten je nodig hebt.

Pannenkoekenbeslag

Weeg alle ingrediënten voor je pannenkoekenbeslag af, doe het in de blender en zet de blender aan. Alle klontjes worden er zo uitgehaald en je hoeft geen garde af te wassen. Win-win als je het ons vraagt. 

Makkelijke hollandaise

Heb je weleens hollandaisesaus gemaakt? Dan weet je dat het makkelijk mis kan gaan. Voor je het weet scheiden de ingrediënten zich van elkaar of je zit met een klonterig goedje dat je echt niet meer over je asperges gaat schenken. Gelukkig is daar de redder in nood: de blender. Je hebt nodig: 3 eierdooiers, snufje zout, 2 eetlepels citroensap en 115 gram boter. Doe de eierdooiers in de blender en blend. Voeg zout en citroensap toe en blend tot het een soep geheel is. Smelt de boter in de magnetron en voeg beetje bij beetje de boter toe terwijl je blijft blenden. Doe dit tot de boter op is en blend door tot het een mooi geheel vormt.

Chocolade-bananenijs

Het is misschien niet écht ijs, maar het is wel heerlijk. Doe twee bevroren banaan in de blender met 15 gram cacaopoeder en 1 eetlepel amandelboter of pindakaas. Blend tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd en je hebt heerlijk ijs.

Nutella

Je kunt in de blender ook je eigen Nutella maken. Doe hiervoor 300 gram hazelnoten in de blender en 90 gram donkere chocolade (in stukjes gebroken). Blend tot de ingrediënten zijn vermengd en je hebt een heerlijke chocoladenotenpasta voor op brood.

Lees ook: Messen in een blender slijp je op deze snelle manier

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Pexels