Ingrediënten
  • 1 middelgrote aubergine, in kleine blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 300 gram zwarte bonen uit blik, uitgelekt
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rawit peper*, fijngesneden
  • 15 gram verse peterselie, fijngesneden
  • theelepel paprikapoeder
  • 250 gram gekookte quinoa
  • 6-8 eetlepels paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • 500 milliliter gezeefde tomaten
  • *Rawit pepers zijn erg scherpe pepers. Wil je een mild pittig effect? Vervang de rawit peper dan voor een Spaanse peper.
18 februari 2019
30 min.
4 pers.

Een heerlijk hapje voor bij de borrel of als vleesvervanger bij de maaltijd

Nederland is nog steeds het land van het AVG’tje, maar wanneer het op het vleesgedeelte aankomt, zijn we wel aan het minderen. Dat minderen in vlees hoeft gelukkig helemaal niet saai te zijn. Er zijn genoeg smakelijke alternatieven om van je AVG’tje een aardappelen-vega-groenten te maken. Deze vegetarische balletjes barsten van de smaak en zijn ook nog eens makkelijk om te maken.

Ook mensen die veganistisch eten kunnen genieten van deze bonenballetjes!

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit olie in een grote koekenpan en doe hier de aubergine in. Bak de aubergine op middelhoog vuur tot deze lichtbruin begint te kleuren. Voeg daarna de knoflook, rawit peper en zwarte bonen toe. Schep het mengsel om en bak tot je de knoflook begint te ruiken.
  • Doe het bonenmengsel samen met de helft van de gesneden peterselie in een kom en gebruik een staafmixer om een egaal mengsel te maken.
  • Voeg de quinoa, 6 eetlepels paneermeel, paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Oogt het mengsel nog erg nat? Voeg dan nog een eetlepel paneermeel toe en voeg eventueel daarna nog een eetlepel toe.
  • Maak daarna twintig kleine balletjes van het bonenmengsel.
  • Verhit opnieuw wat olie in de pan en bak de balletjes daarin op middelhoog vuur en draai ze om tot alle kanten lichtbruin verkleuren.
  • Schenk daarna de gezeefde tomaten in de pan en laat het op laag vuur nog een paar minuten opstaan.
  • Doe de balletjes met saus daarna in een schaal om te serveren en garneer met de overgebleven peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: vegetarische Foe Yong Hai

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 1 middelgrote aubergine, in kleine blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 300 gram zwarte bonen uit blik, uitgelekt
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rawit peper*, fijngesneden
  • 15 gram verse peterselie, fijngesneden
  • theelepel paprikapoeder
  • 250 gram gekookte quinoa
  • 6-8 eetlepels paneermeel
  • Zout
  • Peper
  • 500 milliliter gezeefde tomaten
  • *Rawit pepers zijn erg scherpe pepers. Wil je een mild pittig effect? Vervang de rawit peper dan voor een Spaanse peper.