Ingrediënten
  • (Sesam)olie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 400 milliliter ketchup
  • 400 milliliter water
  • 4 gepelde tomaten uit blik
  • 75 milliliter azijn
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • Zout en peper naar smaak
  • 12 eieren
  • 50 gram champignons, in plakjes
  • 25 gram taugé
  • 50 gram wortel, geraspt
  • 1 rode paprika, in smalle repen
  • 1 eetlepel bladselderij
  • Witte deel van 1 prei, in smalle ringen
06 februari 2019
20 min.
8 pers.

Het afhalen is makkelijk, maar het zelf maken is ook niet moeilijk

Bestel je een maandmenu bij de Chinees, dan zit hier vaak heerlijke portie Foe Yong Hai bij inbegrepen. Het mag dan wel uit de Chinese keuken komen, maar ook in Nederland verslinden we het eiergerecht. Des te leuker (en lekkerder) om het eens zelf te maken. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediënten onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Maak als eerste de saus. Doe een scheutje sesamolie in een steelpannetje en voeg hier de knoflook en ui aan toe wanneer de sesamolie is verwarmd. Fruit dit enkele minuten op laag vuur.
  • Knijp het vocht uit de vier gepelde tomaten en snijd ze daarna in stukken. Doe de tomaten in het steelpannetje en laat ze een minuutje meekoken.
  • Voeg de ketchup en het water toe en laat alles op zacht vuur tien minuutjes koken.
  • Doe de maizena in een klein kommetje met een beetje water en roer. Voeg dit toe aan de saus en roer goed. Haal de saus daarna door een zeef en schenk het terug in de pan. Roer daarna ook de bruine suiker en azijn door de saus.
  • Maak nu het eiergerecht. Doe de eieren in een grote kom en klop ze los. Voeg de gesneden groenten toe en roer nog even kort. Voeg daarna naar smaak wat zout en peper toe.
  • Verhit in een grote koekenpan wat (sesam)olie en schenk het eiermengsel in de pan. Laat het op zacht vuur staan, tot de bovenkant wat droger begint te worden. Probeer dan om te draaien. Je kunt er ook voor kiezen om af en toe te roeren. Je zult dan een roerei structuur krijgen.
  • Schep daarna je ei in een grote schaal en giet de saus erover heen.
  • Serveer direct met eventueel wat rijst.

Lees ook: 5 manieren om je bami van de afhaalchinees lekkerder te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Keukenliefde | Beeld: Videostill YouTube FoodBomb 

Ingrediënten
  • (Sesam)olie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 400 milliliter ketchup
  • 400 milliliter water
  • 4 gepelde tomaten uit blik
  • 75 milliliter azijn
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • Zout en peper naar smaak
  • 12 eieren
  • 50 gram champignons, in plakjes
  • 25 gram taugé
  • 50 gram wortel, geraspt
  • 1 rode paprika, in smalle repen
  • 1 eetlepel bladselderij
  • Witte deel van 1 prei, in smalle ringen