Ingrediënten
  • 500 gram stevige (firm) tofu
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • Bosje verse koriander, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 Spaanse peper, in halve dunne ringen
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel ahoornsiroop 
  • 3 à 4 eetlepels srirachasaus
  • 1 ei (of 1 eetlepel chiazaad)
  • 3 à 4 eetlepels bloem
30 min.
4 pers.

Sommige mensen vinden het lastig om tofu te bereiden, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn!

Minder vlees eten is inmiddels een ware trend geworden waar veel Nederlanders aan meedoen. In dat geval kun je je stukje vlees vervangen door een vleesvervanger uit het schap in de supermarkt, maar je kunt er ook zelf eentje maken van tofu. Wellicht klinkt dat niet erg aantrekkelijk voor je, maar we garanderen je dat deze vegaballetjes écht de moeite waard zijn.

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer een beetje olijfolie uit over het bakpapier.
  • Dep de tofu droog met wat keukenpapier en druk zachtjes op de tofu om extra vocht uit de tofu te krijgen. Brokkel de tofu daarna in een kom.
  • Voeg de bosui, knoflook, koriander en Spaanse peper toe. Gebruik daarna een stamper om de tofu fijn te stampen en te vermengen met de ingrediënten.
  • Voeg de tomatenpuree, ahoornsiroop, srirachasaus, bloem en het ei (of chiazaad)toe en roer. Vormt het geheel makkelijk een bal? Goed. Zo nee, voeg dan nog wat extra bloem toe.
  • Rol daarna balletjes die iets groter zijn dan een pingpongballetje en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de balletjes 10 minuten in de oven. Draai ze daarna om en bak nogmaals tien minuten.
  • Serveer de balletjes bij groenten en noodles of eet ze als borrelhapje. Houd je erg van pittig? Serveer er dan wat srirachasaus bij om te dippen. 

Lees ook: Deze voedingsmiddelen belemmeren de ijzeropname in je lichaam

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron en beeld: Kookfanslezer

Ingrediënten
  • 500 gram stevige (firm) tofu
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • Bosje verse koriander, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 Spaanse peper, in halve dunne ringen
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel ahoornsiroop 
  • 3 à 4 eetlepels srirachasaus
  • 1 ei (of 1 eetlepel chiazaad)
  • 3 à 4 eetlepels bloem