Ingrediënten
  • Halve doos lasagnevellen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 900 gram kipfilet, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 120 milliliter balsamico-azijn + extra ter garnering
  • 4 tenen knoflook, fijn geperst
  • 45 gram boter
  • 3 eetlepels patentbloem
  • 600 milliliter melk
  • 500 gram geraspte mozzarella, verdeeld
  • 70 gram parmezaanse kaas
  • 450 gram ricotta
  • 1 groot ei
  • 6 tomaten, in dunne plakken gesneden
  • Flinke hand verse basilicum, dun gesneden + extra ter garnering
Sabine
75 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • Halve doos lasagnevellen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 900 gram kipfilet, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 120 milliliter balsamico-azijn + extra ter garnering
  • 4 tenen knoflook, fijn geperst
  • 45 gram boter
  • 3 eetlepels patentbloem
  • 600 milliliter melk
  • 500 gram geraspte mozzarella, verdeeld
  • 70 gram parmezaanse kaas
  • 450 gram ricotta
  • 1 groot ei
  • 6 tomaten, in dunne plakken gesneden
  • Flinke hand verse basilicum, dun gesneden + extra ter garnering

Vandaag kussen we de klassieke lasagne (tijdelijk) vaarwel en maken we deze capresevariant

Niet iedereen is gek op de Thaise keuken en ook niet alle eters kunnen de Mexicaanse keuken waarderen, maar over het algemeen lusten mensen wél Italiaans eten. Lasagne is daar zo’n voorbeeld van. Met dit klassieke Italiaanse gerecht kun je eindeloos variëren,  door ‘m bijvoorbeeld te transformeren tot een caprese kiplasagne.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de kip toe. Breng op smaak met oregano, zout en peper. Bak tot de kip gaar is, dit duurt ongeveer 8 minuten. Voeg daarna de balsamico-azijn en de helft van de knoflook toe en laat 1 minuutje opstaan. Zet vervolgens de kip apart.
  • Smelt boter in een pan en voeg de andere helft van de knoflook toe. Laat 1 minuut opstaan. Voeg daarna de bloem toe, roer en laat nog 1 minuut opstaan.
  • Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe en roer goed. Voeg pas extra melk toe wanneer de andere melk is opgenomen. Laat daarna 3 minuten opstaan.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en een vijfde deel van de mozzarella. Roer tot de kazen zijn gesmolten. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Meng in een andere kom de ricotta met ei en voeg hier ook eventueel nog zout en peper aan toe.
  • Haal een grote ovenschaal tevoorschijn. Giet hier een dunne laag saus in en bekleed met een laag lasagnevellen. Smeer daarna een derde van het ricottamensel over de vellen, gevolgd door een derde van de tomaten, een derde van de basilicum en een derde van de kip. Herhaal dit proces tot je drie lagen hebt. Verdeel daarna de overgebleven mozzarella over de bovenkant.
  • Bak 25 minuten in de oven.
  • Garneer de lasagne daarna met extra balsamico en basilicum.

Lees ook: Recept: churro cupcakes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish