Ingrediënten
  • Voor het deeg:
  • 125 gram warme melk
  • 5 gam gist
  • 250 gram bloem + Extra bloem om te kenden
  • 2 eetlepels suiker
  • Halve theelepel zout
  • 45 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 1 ei
  • Voor de topping:
  • 30 gram gesmolten ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook, fijn geperst
  • 1 lente ui, in dunne ringen
  • Snufje zout
  • 250 gram mozzarella in dunne stukjes stukken gesneden
  • Verse peper
70 min.
4 pers.

Zo geef je je knoflookbrood een flinke upgrade

Wanneer er knoflookbrood op tafel staat, duurt het niet lang voordat het verslonden is. Het is nu eenmaal een party snackfavoriet. Wil je je knoflookbrood nog lekkerder maken? Maak dan deze kazige versie met mozzarella!

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de gist bij de warme melk, roer en laat vijf minuten staan.
  • Doe in een grote kom de bloem, suiker en het zout en meng. Voeg daarna de gesmolten boter, warme melk en het ei toe. Roer goed en rol het daarna tot een bal. Gebruik eventueel wat bloem om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
  • Plaats het deeg terug in de kom en dek af met een schone theedoek. Laat het deeg daarna een half uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het deeg daarna uit in een ronde vorm.
  • Maak nu de knoflookboter. Meng de boter met de knoflook, lente-ui en een snufje zout. Verspreid dit over de bovenkant van je brood.
  • Gebruik een scherp mes om kriskras door het deeg sneetjes te maken. Snijd het deeg tot de helft in.
  • Plaats de stukjes mozzarella op de plekken waar je het deeg insneed. Bestrooi met wat zwarte peper.
  • Plaats het brood in de oven en bak 20 minuten.
  • Laat kort afkoelen, maar niet te lang. Het brood is het lekkerst wanneer de mozzarella nog half gesmolten is.

Lees ook: Recept: bruschetta met mozzarella en ricotta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Realnikik | Beeld: Videostill Realnikik 

Ingrediënten
  • Voor het deeg:
  • 125 gram warme melk
  • 5 gam gist
  • 250 gram bloem + Extra bloem om te kenden
  • 2 eetlepels suiker
  • Halve theelepel zout
  • 45 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 1 ei
  • Voor de topping:
  • 30 gram gesmolten ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook, fijn geperst
  • 1 lente ui, in dunne ringen
  • Snufje zout
  • 250 gram mozzarella in dunne stukjes stukken gesneden
  • Verse peper