Ingrediënten
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eieren, geklutst
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 à 4 rode pepers, fijngesneden
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 150 gram tonijn, uitgelekt
  • 500 gram gekookte rijst
  • Limoenparten, om te serveren
  • Voor de saus:
  • 60 milliliter oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel suiker
25 min.
2 pers.

Het water stroomt ons in de mond

Voor gebakken rijst draaien wij onze hand niet om. Zo probeerden we al diverse varianten uit. Denk aan gebakken rijst met garnalen of aan de koolhydraatarme versie. Dit keer probeerden we dit heerlijke gerecht met pittige tonijn uit. Het was overheerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Hoe maak je de pittige gebakken rijst met tonijn?

  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en voeg de eieren toe. Bak een paar minuten, draai de omelet om en bak opnieuw een paar minuten. Hevel de omelet over snijd in stukken. Zet apart.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en meng goed.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan of een grote koekenpan op een hoog vuur. Voeg de knoflook en pepers toe en bak 1/2 minuut. Voeg de ui toe en bak glazig.
  • Doe de tonijn in de pan en roer tot alles goed is vermengd.
  • Voeg de rijst en saus toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Voeg als laatst de stukje ei toe en meng het geheel een laatste keer.
  • Serveer de rijst met een partje limoen.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Indonesische sambal goreng tempeh

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eieren, geklutst
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 à 4 rode pepers, fijngesneden
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 150 gram tonijn, uitgelekt
  • 500 gram gekookte rijst
  • Limoenparten, om te serveren
  • Voor de saus:
  • 60 milliliter oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel suiker