Naomi

Voor wie eens toe is aan iets nieuws

Rijst is lekker, maar er kleven wel een aantal nadelen aan. Het zit bijvoorbeeld boordevol koolhydraten en als je koolhydraatarm wilt eten, dan is dat niet aan te raden. Daarbij is er wat gedoe geweest over de concentratie arseen in rijst. Het is daarom helemaal niet gek om een alternatief te kennen.

Wij vinden het misschien nog wel lekkerder…

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 500 gram bloemkoolrijst*
  • 250 gram half om half gehakt
  • 30 gram groene curry pasta
  • 1 lente-ui
  • 200 milliliter kokosmelk

Wat moet je doen?

  • Verhit 1 eetlepel olie naar keuze (wij gebruikten kokosolie) in een wok en voeg de currypasta toe.
  • Voeg als het gemengd is het gehakt toe en kruid die met wat zout. Bak het voor ongeveer 2 minuten.
  • Voeg nu het witte van de lente-ui toe en bak dit voor 30 seconden voordat je de kokosmelk ook toevoegt.
  • Laat het 2 minuten pruttelen en voeg dan de bloemkoolrijst* toe.
  • Laat het bakken tot de kokosmelk volledig is opgenomen door de rijst.
  • Garneer het met het groene deel van de lente-ui.

*Je kunt bloemkoolrijst kopen in de supermarkt of zelf maken door de bloemkool te raspen of fijn te maken in de keukenmachine. Zet dan een pan op het vuur en doe hier alle geraspte bloemkool in. Leg een bouillonblokje in het midden en doe daar een half glas water bij. Laat het nu koken voor 5 tot 6 minuten met de deksel op de pan. Roer het geheel na 3 minuten even door. Voeg wat water toe indien nodig. Giet het af en je bloemkoolrijst is klaar!

Lees ook: Hij steekt een naald in de schil van een banaan en kijk wat er gebeurt!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Headbanger’s kitchen | Beeld: videostill Headbanger’s kitchen